Finanţe

CONSILIUL CONCURENŢEI A AMENDAT CU 31,63 MILOANE LEI "AVIA INVEST" SRL PENTRU ABUZ DE POZIŢIE DOMINANTĂ

25 septembrie, 2020

Consiliul Concurenţei a sancţionat întreprinderea "Avia Invest" SRL cu 31,63 miloane lei amendă pentru abuz de poziţie dominantă pe piaţa de furnizare a serviciilor de acces la infrastructura şi facilităţilor aeroportuare companiilor de handling la sol, în limita teritoriului Aeroportului Internaţional Chişinău.

Potrivit comunicatului de presă al Consiliului, citat de agenţia de presă INFOTAG, investigaţia a fost declanşată la plângerea "MGH Ground Handling" SRL, companie care prestează servicii de handling la sol în Aeroportul Internaţional Chişinău. De menţionat că în Aeroportul Internaţional Chişinău activează doar două întreprinderi ce prestează servicii în acest domeniu: "MGH Ground Handling" SRL şi "Aeroport Handling" SRL.

Comportamentul reclamat în plângere vizează acţiunile "Avia Invest" SRL privind înaintarea neîntemeiată a acordurilor adiţionale de prelungire a contractelor de locaţiune pe un termen nerezonabil de 30 de zile, în condiţiile în care concurentul acesteia, "Aeroport Handling" SRL face parte din acelaşi grup de întreprinderi cu operatorul aeroportului "Avia Invest" SRL.

În plus, "Avia Invest" SRL a aplicat tarife inegale pentru prestarea serviciilor de locaţiune: "MGH Ground Handling" SRL achitând lunar un tarif pe 1m2 mai mare cu 60% decât "Aeroport Handling" SRL.

"Aceste practici abuzive au distorsionat concurenţa pe piaţa serviciilor de handling la sol. Datorită legăturii dintre "Aeroport Handling" SRL şi "Avia Invest", efectele au fost resimţite doar de "MGH Ground Handling" SRL. Astfel, în consecinţă, cota de piaţă a întreprinderii "MGH Ground Handling" SRL s-a redus substanţial", a conchis Consiliul Concurenţei.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.09.25 10:45 Faina
    Eto govorit o tom, cito Sor ne mojet resiti vopros s Dodonom poliubovno...
  2. 2020.09.25 10:47 Zosim
    Aeroport trebue sa fie proprietatea statului si punct!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.