Finanţe

GUVERNUL A EXTINS TERMENUL DE PLATĂ A INDEMNIZAŢIILOR PENTRU ANGAJAȚII DIN SECTORUL PUBLIC AFECTAȚI DE COVID-19

01 octombrie, 2020

Guvernul Republicii Moldova a extins termenul de plată a indemnizaţiilor, în valoare de circa 16 mii de lei, destinate angajaților din sectorul public, care au fost infectaţi cu COVID-19 în momentul îndeplinirii atribuţiilor de serviciu. Potrivit agenţiei INFOTAG, o decizie în acest sens a fost aprobată, miercuri, de Cabinetul de miniştri.

Potrivit Ministrului Finanțelor, Serghei Pușcuța, această măsură este necesară, întrucât ultimul ordin al Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, din 28 septembrie, anulează o decizie similară din 15 mai, care prevedea plata prestațiilor.

Potrivit hotărârii Guvernului, termenul de plată al indemnizaţiilor se prelungeşte până la 15 octombrie, la fel ca şi majorarea salariilor pentru lucrătorii din sectorul public, angajați în domenii cu risc sporit din cauza pandemiei COVID-19.

Guvernul a alocat 23,9 mil. de lei din fondul de intervenție pentru a achita prestațiile respective către 1 497 lucrători infectați din cadrul autorităților centrale și locale.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.10.01 10:36 Horia
    Nu stiu daca buget inca mai poate sa rezista cu cererea atit de mare.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.