Finanţe

​MINISTERUL FINANȚELOR A SEMNAT CU OPT BĂNCI CONTRACTELE DE RECREDITARE

15 octombrie, 2020
<mt_str50>

În scopul valorificării fondurilor împrumutului oferit de către Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei destinat finanțării Proiectului „Răspuns de urgență la COVID-19 și suport pentru întreprinderile micro, mici și mijlocii”, Ministerul Finanțelor a semnat contractele de recreditare cu opt instituții financiare intermediare participante.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la un comunicat de presă al Ministerului, este vorba despre Moldova-Agroindbank, Victoriabank, ProCreditBank, Moldindconbank, Mobiasbanca - OTP Group, Banca de Finanțe și Comerț, Comerțbank și Eximbank.

Din valoarea totală a împrumutului de 70 mil. de euro, componenta Liniei de credit pentru recreditarea întreprinderilor sectorului real constituie 30 mil. de euro. Aceasta urmează a fi implementată de către Ministerul Finanțelor prin intermediul Oficiului de Gestionare a Programelor de Asistență Externă (OGP AE) și a Instituțiilor Financiare Participante (IFP).

Obiectivul Liniei de credit este de a susține activitatea întreprinderilor micro, mici și mijlocii, crearea și menținerea locurilor viabile de muncă, facilitând accesul la fonduri de finanțare avantajoase.

Creditele vor fi eliberate cât pentru finanțarea investițiilor, atât și pentru capital circulant necesar agenților economici, care au suferit în urma consecințelor pandemiei.

Componenta de 40 mil. de euro a Proiectului, din care vor putea fi finanțate cheltuielile necesare ce țin de îmbunătățirea sectorului sănătății publice și a infrastructurii aferente, urmează a fi implementată prin intermediul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și a OGP AE.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.10.15 18:39 Ana
    Este o sustinere buna si afectiva.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.