Finanţe

MINISTERUL FINANȚELOR ȘI COMISIA EUROPEANĂ AU SEMNAT UN ACORD DE FINANȚARE ÎN VALOARE DE 9 MIL. EURO

27 octombrie, 2020

Ministerul Finanțelor și Comisia Europeană au semnat un Acord de finanțare în valoare de 9 mil. de euro (asistență nerambursabilă). Potrivit agenției INFOTAG, resursele sunt destinate pentru realizarea proiectului „Facilitatea de sprijin a răspunsului sistemului de sănătate la situația de urgență COVID și realizarea reformelor conform Acordului de Asociere RM-UE”.

Acordul de finanțare cuprinde 4 componente: consolidarea capacității sistemului de sănătate publică de a răspunde la situația de urgență COVID-19 (5 mil. euro); consolidarea capacității de supraveghere, guvernanță corporativă și managementul riscului în sectorul financiar (2 mil. euro); consolidarea statului de drept, justiție și securitate (1 mil. euro); consolidarea capacității și sustenabilității mass-mediei locale (1 mil. euro).

Acordul în cauză face parte din Programul Anual de Acțiuni 2020 al UE pentru Moldova, finanțat în baza Instrumentului European de Vecinătate. Acțiunile ce urmează a fi finanțate în cadrul Acordului vor derula în perioada 2020- 2026.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.10.27 13:48 Fima
    Este pentru noi sustinerea foarte importanta, bine ca UE este alaturi de noi.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.