Finanţe

BANCHERUL SERGHEI CEBOTARI A FOST ALES PREȘEDINTE AL CONSILIULUI BURSEI DE VALORI A MOLDOVEI

29 octombrie, 2020

Președinte al Consiliului Bursei de Valori a Moldovei (BVM) pentru următorii patru ani a fost numit Serghei Cebotari, președinte al comitetului de conducere al Moldova Agroindbank (MAIB).

Solicitat de corespondentul INFOTAG, Serghei Cebotari a spus că una dintre direcțiile stategice pe care se va axa în calitate de președinte al BVM va fi modernizarea Bursei – precondiție evidentă pentru atragerea investitorilor străini, dar și a economiei reale.

„Pentru a atinge acest obiectiv, vom lucra la sporirea încrederii în BVM. Activitatea la bursă necesită a fi revigorată. Pentru aceasta, în următoarea perioadă împreună cu echipa de management ne vom concentra pe câteva direcții prioritare. Tehnologizarea bursei este vitală pentru sporirea interesului public și atragerea lichidităților”, a menționat bancherul.

Potrivit lui, îmbunătățirea mecanismelor de tranzacționare și post-tranzacționare, dar și sporirea transparenței reglementărilor pieței de capital sunt absolut necesare pentru atragerea economiei reale pe această platformă.

„În același timp, diversificarea instrumentelor financiare este o necesitate stringentă și vom coopera cu regulatorul sectorului și alte instituții competente pentru a atinge și acest scop”, a spus Cebotari.

Serghei Cebotari și-a început activitatea în cadrul sistemului bancar în anul 1995, la MAIB, fiind promovat până la funcția de prim vicepreședinte, iar, ulterior, ales în calitate de președinte al comitetului de conducere al MAIB în 2013 și 2018. Atribuțiile de președinte al Consiliului BVM îi sunt bine cunoscute managerului de la MAIB, Serghei Cebotari deținând această funcție și în anii 2008-2017.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.