Finanţe

DANUBE LOGISTICS: CURTEA DE APEL CHIŞINĂU A CONFIRMAT ILEGALITATEA ACŢIUNILOR SOCIETĂŢII "BEMOL" ÎMPOTRIVA "DANUBE LOGISTICS"

30 octombrie, 2020

Curtea de Apel Chişinău a confirmat ilegalitatea acţiunilor societăţii "Bemol" împotriva societăţii "Danube Logistics". Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta se relatează într-un comunicat de presă al "Danube Logistics Holding" BV şi "Danube Logistics" SRL.

"La 14 octombrie 2020, Curtea Districtuală din Amsterdam a stabilit printr-o hotărâre provizorie emisă în prima instanţă că acţiunile contestate ale "Bemol" împotriva societăţilor "Danube Logistics" SRL şi "Danube Logistics Holding" BV ţin de jurisdicţia R. Moldova. În acest context, vă comunicăm că la 22 octombrie 2020 Curtea de Apel Chişinău a emis o decizie irevocabilă prin care a confirmat că tentativa societăţii "Bemol" de a urmări o parte din plăţile de dividende ale "Danube Logistics" SRL către asociatul său olandez "Danube Logistics Holding" BV constituie o încălcare a legislaţiei în vigoare a R. Moldova", se arată în comunicat.

Reprezentanţii companiei menţionează că "Bemol" a întreprins încercări de a urmări plăţile de dividende ale "Danube Logistics" SRL către "Danube Logistics Holding" BV în baza unei pretenţii financiare înaintate împotriva dlui Thomas Moser".

"Această pretenţie, care este actualmente contestată de către dl Moser la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, nu are nicio legătură cu societatea "Danube Logistics" SRL şi cu asociatul olandez al acesteia. "Danube Logistics Holding" BV şi "Danube Logistics" SRL nu au fost parte la procesele de judecată dintre "Bemol" şi dl Moser. Dl Moser nu este nici asociat al "Danube Logistics" SRL şi nici asociat al "Danube Logistics Holding" BV, dat fiind faptul că proprietarul unic al "Danube Logistics Holding" BV este o altă societate olandeză. Prin urmare, Curtea de Apel Chişinău a concluzionat în mod corect că activele societăţii "Danube Logistics Holding" BV nu sunt active care îi aparţin dlui Moser şi că datoriile sale nu sunt şi datorii ale "Danube Logistics Holding" BV", se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Potrivit aceluiaşi comunicat, "în afară de societăţile "Danube Logistics" SRL şi "Danube Logistics Holding" BV, şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) la fel a contestat cu apel acţiunile ilegale ale societăţii "Bemol".

"Conform unui acord de participaţiune şi partajare a beneficiilor economice, BERD este titularul dreptului asupra 65% din veniturile din dividendele distribuite şi din vânzările părţilor sociale aferente participaţiunii deţinute de "Danube Logistics Holding" BV în cadrul "Danube Logistics" SRL", se menţionează în comunicat.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.10.30 14:37 Paulina
    Chindva Mozer si Aliev a fost cel mai bun prieten, da ce este acum?


  2. 2020.10.30 14:41 Mark
    Dl Tomas in Olanda are capacitatea mult mai mare dechir dl Aliev.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.