Finanţe

SERGHEI CEBOTARI: DATORITĂ DIGITIZĂRII, ÎN PERIOADA PANDEMIEI MAIB A FOST COMPLET PREGĂTITĂ PENTRU FURNIZAREA CONTINUĂ A SERVICIILOR BANCARE

12 noiembrie, 2020

Datorită digitizării, Moldova Agroindbank (MAIB), în perioada pandemiei, a fost pe deplin pregătită să furnizeze continuu servicii bancare de înaltă calitate. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta într-un interviu acordat publicației internaționale „SeeNews” a declarat președintele consiliului de administrație al Moldova Agroindbank, Serghei Cebotari, menționând că în ultimii ani digitizarea serviciilor a făcut parte din foaia de parcurs a băncii.

„Digitizarea nu mai este o tendință, ci mai degrabă o realitate, pe care toată lumea trebuie să o accepte. MAIB a fost prima bancă din Republica Moldova care a lansat serviciile de internet banking în urmă cu aproximativ 15 ani. În ultimii doi ani, echipa noastră digital a muncit foarte mult și a obținut rezultate pe măsură. Respectiv, astăzi clienții MAIB pot efectua cu ușurință și în siguranță orice operațiuni bancare”, a spus bancherul.

Potrivit lui, securitatea serviciilor digitale a fost, de asemenea, una dintre prioritățile MAIB. În acest sens, banca investește în soft-uri fiabile, precum și în specialiști cu înaltă calificare.

Președintele consiliului de administrație al MAIB a menționat că, dacă în ultimele luni pandemia de coronavirus a stopat activitățile multor întreprinderi din țară, acest lucru nu s-a întâmplat și în cazul Moldova Agroindbank.

„Având relații bune cu serviciile digitale, banca a reușit să-și deservească clienții fără probleme prin intermediul aplicațiilor web, precum și a altor platforme. Doar în perioada martie-iunie, numărul de descărcări MAIB s-a triplat, iar numărul de tranzacții efectuate prin intermediul aplicației s-a dublat. Utilizarea serviciilor digitale s-a dovedit a fi strategia potrivită atât pe termen mediu, cât și pe termen lung”, a subliniat bancherul.

Potrivit lui, MAIB își extinde în mod regulat gama de servicii digitale. Astăzi, portofoliul băncii include diverse aplicații și servicii funcționale disponibile 24/7 pentru o mare varietate de operațiuni: MAIBank, EASI Banking, platformele P2P și T2C, Cash by Code, Internet Banking etc.

În ajun publicația „SeeNews” a acordat Moldovei Agroindbank locul 65 în clasamentul celor mai eficiente bănci din Sud-estul Europei. În total, patru bănci din Republica Moldova au fost incluse în acest clasament. Printre acestea MAIB ocupă poziția de lider.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.