Finanţe

EXPERT: DIN 2015, A DEVENIT UN SPORT NAȚIONAL CA GUVERNUL SĂ PROMITĂ DIVERSE POVEȘTI ÎN LEGĂTURĂ CU BUGETUL DE STAT

24 noiembrie, 2020

„Din 2015, a devenit un sport național ca Guvernul să promită diverse povești în legătură cu bugetul de stat, care nici într-un an nu au fost executate și nimeni nu răspunde pentru aceasta”, consideră economistul, Veaceslav Ioniță.

Potrivit agenției INFOTAG, el și-a exprimat această opinie pe rețelele de socializare, după ce premierul Ion Chicu a anunțat luni „investiții masive în infrastructură, plăți sociale serioase și creșteri salariale în sectorul public” planificate pentru 2021.

„Din 2015, Guvernul ne-a tot aburit pe toți cu promisiuni de 24 mlrd. de lei, care nici odată nu au fost executate. În 2019, Guvernul a venit în Parlament cu un proiect de lege a bugetului de stat, unde la cheltuieli erau prevăzute 47,3 mlrd. lei. În realitate Guvernul a cheltuit doar 43,1 mlrd. lei. Reducând cheltuielile obligatorii prin lege cu 4,6 mlrd. lei. Dar, cine ia permis? În baza căror criterii au fost alese articolele de cheltuieli care au fost reduse? De unde are Guvernul acest drept?” se întreabă expertul economic.

El a menționat că „anul acesta bugetul de stat inițial a fost votat cu cheltuieli în mărime de 51,6 mlrd. lei”.

„Ulterior, pandemia, criza – și cheltuielile au fost majorate până la 55,1 mlrd. lei. Numai că bani nu au fost, nu sunt și nu vor fi! Așa că bugetul de stat în acest an cel mai probabil va fi executat la nivel de 47,8 mlrd. lei, adică cu 7,3 mlrd. lei mai puțin decât s-a planificat în pandemie. Ei și ce? Nimic. Așa și trăim!”, a scris Ioniță.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.11.24 11:14 Lidia
    Dl Ionita ca si totdeauna are 100 de procente dreptate.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.