Finanţe

DEOCAMDATĂ, PROCURATURA GENERALĂ NU INTENȚIONEAZĂ SĂ VINĂ ÎN PLENUL PARLAMENTULUI PENTRU A FI AUDIATĂ PE MARGINEA DOSARULUI FRAUDEI BANCARE

27 noiembrie, 2020

Procuratura Generală (PG) va desfășura investigația până la final, iar rezultatele le va aduce la cunoștința societății în timpul cel mai apropiat.

Potrivit agenției INFOTAG, cu această reacție vine instituția, după ce deputații Platformei „Demnitate și Adevăr” (DA) au cerut ca Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, să fie audiat în Parlament privind dosarul furtului miliardului.

„Înțelegem interesul viu al forului Legislativ pentru subiectul fraudei bancare, care chiar și în condițiile unui val de blocaje, a avansat esențial. Înțelegem, totodată, că acest fapt i-a deranjat atât pe cei implicați în mușamalizarea anterioară a dosarului, cât și pe beneficiarii fraudei, care recurg la orice metodă pentru a-l înlătura pe actualul Procuror General, scăpând astfel, de răspundere penală”, se menționează într-un comunicat de presă al PG.

Potrivit PG, „la fel, instituția înțelege și eforturile în a afla cât mai multe detalii din anchetă pentru a-și construi tacticile ulterioare de apărare”.

„Procuratura însă, nu le va da „muniție” și va duce investigația până la final, supunându-se doar Legii, iar rezultatele aducându-le la cunoștința societății, lucru pe care-l preconizăm în timpul cel mai apropiat”, se menționează în reacția PG.

Deputații Platformei „DA” au propus astăzi, 26 noiembrie, audierea în plenul Parlamentului a procurorului general privind dosarul furtului miliardului. Deputații au votat unanim pentru audierea acestuia.

„Cerem audierea în Parlament a Procurorului General. Cunoaștem foarte bine că el nu este obligat să vină la chemarea deputaților, dar mai ales după ultimele intervenții ale lui Veaceslav Platon, lumea nu înțelege deja cine este Procurorul General”, a declarat vicepreședintele Parlamentului, Alexandr Slusari.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.11.27 12:59 Larisa
    Procuratura trebue sa demonstreze ca ea are capacitatea da nu sa face declaratii de propagandistice.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.