Finanţe

OPOZIŢIA ŞI-A ANUNŢAT DISPONIBILITATEA DE A BLOCA TRIBUNA PARLAMENTARĂ PÂNĂ CÂND O SERIE DE PROIECTE VOR FI EXCLUSE DE PE ORDINEA DE ZI

03 decembrie, 2020

Partidele de dreapta - Platforma "DA" şi Partidul "Acţiune şi Solidaritate" (PAS) şi-au anunţat disponibilitatea de a bloca tribuna parlamentară până când mai multe proiecte vor fi excluse de pe ordinea de zi. Potrivit agenţiei INFOTAG, deputaţii acestor facţiuni au cerut joi excluderea proiectelor cu privire la statutul limbii ruse, politica bugetar-fiscală, precum şi un pachet de legi privind statutul Găgăuziei.

Preşedintele fracţiunii Platforma "DA", Alexandr Slusari a declarat că aprobarea acestor legi ar putea provoca un "conflict civil". El consideră că aceste proiecte cu un subiect atât de "sensibil" au fost incluse pe ordinea de zi pentru a abate atenţia publicului de la politica fiscală, al cărei proiect conţine "scheme de corupţie".

El a spus că facţiunea "se va întoarce în sala de şedinţe pentru a "păzi" tribuna noii coaliţii Dodon-Şor până când proiectele vor fi scoase din agenda şedinţei plenare.

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, a declarat, joi, în cadrul unui briefing de presă din numele fracţiunii că "salută decizia colegilor săi de a bloca tribuna parlamentară, deoarece aceasta este singura soluţie de a stopa acest dezmăţ".

"Majoritatea PSRM-ŞOR trebuie să înţeleagă că astfel de subiecte trebuie adoptate prin consens", a spus democratul.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.12.03 20:11 David
    Esire din situatie - anticipate...
  2. 2020.12.03 20:12 Iurie
    Oni tac dilgo ne proteanut, ih jdet capet!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.