Finanţe

MOLDOVA VA PRIMI UN NOU AJUTOR DE LA IFC PENTRU PROMOVAREA EXPORTULUI PRODUSELOR DE ORIGINE ANIMALĂ ÎN UE

29 decembrie, 2020

Guvernul Republicii Moldova a convenit cu Corporația Financiară Internațională (IFC) a Grupului Băncii Mondiale asupra unui nou proiect de ajutor extern.

Potrivit INFOTAG, serviciul de presă al Ministerului Finanțelor a comunicat acest lucru, menționând că este vorba de continuarea programului „Reforma climatului investițional în Moldova (a doua etapă), care vizează creșterea competitivității sectorului privat și a exporturilor agricole prin deschiderea pieței UE pentru produsele zootehnice (lapte şi produse lactate, păsări de curte), precum și creșterea potențialului de export al sectorului horticol.

Bugetul proiectului, calculat pentru 2021-2023, este de 3,8 milioane USD, din care contribuția IFC este de 2,8 milioane USD, precum și asistență tehnică gratuită. Proiectul va fi cofinanțat de guvernul moldovenesc în valoare de 1 milion de dolari sub formă de plăți către terți, pentru bunurile și serviciile necesare pentru realizarea acestuia.

Beneficiarii proiectului vor fi Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentară și Consiliul Economic pe lângă prim-ministru.

Acordul trebuie semnat de către guvern după finalizarea tuturor procedurilor interne.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.12.29 13:30 Paulina
    Pentru exportatorii este bine venit proect.
  2. 2020.12.29 13:33 Stas
    Pentru asa ceva noi avem nevoe macar $20 000 000.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.