Finanţe

SPECIALISTII BNM AU LUAT CUNOŞTINŢĂ CU NOUL PROGRAM PENTRU LUPTA ÎMPOTRIVA SPĂLĂRII BANILOR

30 decembrie, 2020

Specialiștii Băncii Naționale a Moldovei (BNM) au luat cunoştinţă cu noile prevederi ale organismelor internaționale în domeniul prevenirii, combaterii spălării banilor și finanțării terorismului. După cum a informat serviciul de presă al BNM pentru INFOTAG, noile recomandări au fost prezentate în cadrul seminarului desfășurat cu sprijinul proiectului USAID „Transparența sectorului financiar în Moldova” (FSTA).

Aceasta face parte dintr-o serie de măsuri FSTA pentru a susține şi a permite autorităților moldoveneşti de supraveghere să prevină și să combată eficient infracțiunile financiare.

Scopul instruirilor desfășurate în cadrul seminarului la distanță a fost de a spori potențialul metodologic și operațional al specialiștilor din BNM pentru a evalua și identifica posibile infracțiuni legate de spălarea banilor și finanțarea terorismului.

Subiectele abordate la atelier au inclus revizuirea procedurilor interne, desfășurarea misiunilor de audit, cooperarea cu alte autorități, monitorizarea și raportarea tranzacțiilor suspecte, precum și sancțiunile internaționale pentru infracțiunile financiare.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.12.30 13:28 Stanislav
    Ce bine chind Moldova sa primeste ajutor in toate domenile.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.