Finanţe

CONSILIUL CONCURENȚEI VA INTENSIFICA CONTROLUL PREȚURILOR LA PETROL

12 ianuarie, 2021

Consiliul Concurenței va intensifica controlul asupra formării prețurilor la produsele petroliere din Moldova în contextul creșterii acestora pe piețele internaționale în 2021.

După cum a declarat serviciul de presă al departamentului pentru INFOTAG, după scăderea fără precedent a prețurilor petrolului la burse din primăvara anului 2020, în ultimele luni, cotațiile mondiale au avut tendința de a crește și au atins nivelul pre-criză. Drept urmare, a existat o creștere a prețurilor la produsele petroliere în țările din regiune, în special în România și Ucraina vecine, acestea crescând cu 10-11%.

„Ca importator net de produse petroliere, Moldova este direct influențată de cotațiile internaționale. În decembrie 2020, prețul mediu de import pentru produsele petroliere de bază a fost cu 15% mai mare decât în noiembrie. Astfel, după o perioadă relativă de stabilitate a prețurilor cu amănuntul, în decembrie acestea au crescut pentru benzină și motorină cu o medie de 4,4%, iar pentru gazul lichefiat - cu 6,9% ”, au specificat experții Consiliului.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2021.01.12 11:15 Fima
    Asta sa numeste foae verde loboda...
  2. 2021.01.12 11:24 Galina
    Consiliu nu are puterniciri, este o structura formala, care tot timp era pe buzunar...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.