Finanţe

BANCA NAŢIONALĂ A CERUT BĂNCILOR SĂ FIE VIGILENTE PENTRU A PREVENI SPĂLAREA BANILOR

13 ianuarie, 2021

Banca Naţională (BNM) a cerut băncilor autorizate să fie vigilente pentru a preveni şi combate spălarea banilor şi finanţarea terorismului.

După cum a declarat serviciul de presă al BNM pentru INFOTAG, a fost propusă acordarea unei atenţii deosebite operaţiunilor cu numerar. Acest lucru se datorează faptului că activităţile în care clienţii folosesc cantităţi mari de numerar "sunt expuse unui risc crescut, iar băncile trebuie să ia măsuri pentru a preveni tranzacţiile ilegale".

BNM a atras atenţia băncilor, în special, asupra situaţiilor în care acestea ar trebui să fie atente pentru a "înţelege sursa fondurilor utilizate de clienţi şi esenţa operaţiunilor lor".

"Astfel, Banca Naţională a confirmat importanţa unei monitorizări prudente efectuate de către băncile licenţiate asupra operaţiunilor clienţilor pentru a identifica în timp util riscurile şi a aplica măsurile de precauţie adecvate prevăzute de lege pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor", se arată în raport. Autorii amintesc că în 2018 a intrat în vigoare Legea privind prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţarea terorismului, potrivit căreia clienţii Băncii trebuie să fie transparenţi în operaţiunile lor.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2021.01.13 13:51 Zosim
    Regulele atit de stricte ca nimeni nici nu sa incearca sa spala bani.
  2. 2021.01.13 19:00 Ionut
    Nu cred ca cineva acum vre sa face asa ceva.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.