Finanţe

VICEPREŞEDINTELE PARLAMENTULUI A CONFIRMAT ÎNGRIJORAREA FAŢĂ DE ÎMPRUMUTURILE MINISTERULUI FINANȚELOR PE PIAȚA INTERNĂ

15 ianuarie, 2021

Vicepreședintele Parlamentului și Partidului DA Alexandr Slusari a confirmat îngrijorarea faţă de împrumuturle Ministerului Finanțelor, care vor fi făcute de la băncile comerciale prin plasarea Valorilor Mobiliare de Stat (VMS).

Potrivit INFOTAG, el a scris pe facebook că marți-miercuri, Ministerul Finanțelor intenționează să plaseze (VMS) pentru încă 1,12 miliarde de lei, mărind această cifră până la 1,8 miliarde de lei în primele trei săptămâni ale anului. Potrivit calculelor sale, din fondurile acumulate în perioada 19-20 ianuarie, „peste 400 de milioane de lei vor fi folosiți pentru acoperirea deficitului bugetar, în primul rând pentru a achitarea salarilor și pensilor, dar nu pentru a investi”.


Slusari consideră că este „clar că în 2020 guvernul lui Ion Chicu a manifestat o neglijenţă gravă în ceea ce privește accesarea la fonduri externe facile și parțial nerambursabile”.

„Țara este lăsată de izbelişte, fără acorduri internaționale de finanțare, cu un guvern interimar, care prin definiție nu este capabil să atragă măcar investiții. În astfel de condiții, problema achitarii salariilor și a pensiilor va fi soluţionată doar prin împovărarea rapidă şi relative scumpă a țării faţă de băncile comerciale ”, a comunicat politicianul.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2021.01.18 11:46 Ivan
    Dl Slusari bine stie cine sunt alegatorii lui!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.