Finanţe

OPORTUNITĂȚI PENTRU DEZVOLTAREA RELAŢIILOR DE COOPERARE DISCUTATE DE PREMIER CU UN INVESTITOR DIN REPUBLICA POPULARĂ CHINEZĂ

21 ianuarie, 2021

Oportunități pentru dezvoltarea cooperării comerciale și economice între Republica Moldova și China în contextul negocierilor privind semnarea unui acord bilateral de liber schimb au fost discutate ieri de către premierul interimar Aureliu Ciocoi cu potențialul investitor chinez Chu Song.

După cum a declarat serviciul de presă al guvernului pentru INFOTAG, omul de afaceri este interesat de climatul investițional din Moldova, de posibilitățile de promovare a exportului de produse moldovenești către China și de nivelul de dezvoltare al comerțului electronic.

Șeful guvernului a mulțumit interlocutorului pentru echipamentul medical pe care l-a donat Institutului de Medicină Urgentă.

China este unul dintre cei mai mari parteneri comerciali ai Moldovei. În ianuarie-noiembrie 2020, exporturile Moldovei către China în contextul crizei pandemiei s-au ridicat la 11,5 milioane dolari (-27,3%), iar importurile au constituit 574,5 milioane dolari (+ 5,8%).

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2021.01.21 18:44 Alexei
    Cei investitorii, care vin din China ei sa prezinta o corporatiile mare si transnationale.
  2. 2021.01.22 16:30 Eva
    Ei vin, deobicei fac intalniri la guvern da nu fac real nimic.
  3. 2021.01.22 16:32 Joric
    La noi in tara lipseste stabilitatea ce este ca un pericol pentru investitorii straini.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.