Finanţe

GUVERNUL A ALOCAT SUPLIMENTAR 41 DE MILIOANE DE LEI PENTRU PLATA ALOCAŢIILOR UNICE PERSOANELOR CARE AU SUFERIT DE COVID-19

28 ianuarie, 2021

Guvernul a alocat 41 de milioane de lei în plus pentru plata alocaţiilor unice în mărime de 16 mii de lei reprezentanţilor autorităţilor centrale şi locale care au suferit de COVID-19 în timpul serviciului. Potrivit INFOTAG, această decizie a fost luată miercuri.

Alocaţiile vor fi furnizate din fondul de intervenţie al guvernului şi vor fi folosite pentru a plăti beneficii către 2.564 de angajaţi, inclusiv 1.685 lucrători medicali.

Cele mai mari sume de sprijin vor fi direcţionate către Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale (14,7 milioane lei), Consiliul Municipal Chişinău (6 milioane), Consiliul raional Floreşti (1,4 milioane), Consiliul raional Străşeni (1,1 milioane), consiliul raional Cahul (1 milion) şi comitetul executiv al Găgăuziei (1 milion).

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a menţionat că, în pofida situaţiei dificile, Cabinetul şi-a putut îndeplini obligaţiile de a oferi beneficii şi a asigurat că, în viitor, se va face tot posibilul pentru a găsi fondurile necesare şi a continua plăţile către persoanele care au suferit.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2021.01.28 16:13 Snejana
    Acesti medici merita asa ceva...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.