Finanţe

VOLUMUL TRANSFERURILOR BĂNEŞTI ÎN MOLDOVA A CRESCUT CU 17,2%

24 august, 2021

La începutul lunii august, volumul transferurilor băneşti nete din străinătate în Moldova prin intermediul băncilor în favoarea persoanelor fizice a constituit $931,94 mil., ceea ce este cu 17,2% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la datele Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), în luna iulie transferurile au constituit $135,83 mil., ceea ce este cu 8,7% mai puțin comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut.

În structura valutară domină transferurile în euro – 64,4% (+2 p.p.). Ponderea dolarului american constituie 33,2% (-3 p.p.), iar cea a rublei ruseşti – 2,4% (+1 p.p.).

BNM notează că transferurile din străinătate în favoarea persoanelor fizice intermediul băncilor sunt formate nu doar din transferuri primite de la migranți muncitori, ci includ și transferuri unilaterale sub formă de pensii, beneficii, moștenire, cadouri, donații și alte tipuri de transferuri.

În anul 2020, volumul transferurilor de bani către Moldova prin intermediul băncilor în favoarea persoanelor fizice s-a ridicat la $1,486 mlrd., cu 21,6% mai mult decât în anul 2019. Maximul istoric a fost înregistrat în anul 2008, când cetățenii Republicii Moldova au transferat acasă circa $1,660 mlrd.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.