Finanţe

PESTE 90% DIN VINURILE "VINARIEI HÎNCEŞTI" SUNT DESTINATE PENTRU EXPORT - VICTOR VIZIR

03 septembrie, 2021

În anul curent, compania "Vinaria Hînceşti" a exportat peste 90% din vinurile sale în străinătate. Într-un interviu pentru agenţia INFOTAG, administratorul companiei, Victor Vizir, a spus că vinurile sunt exportate în România, Republica Cehă, Slovacia, Polonia, Germania, Marea Britanie, Ucraina şi alte ţări.

"Potrivit rezultatelor pentru anul 2020, în pofida secetei şi a pandemiei, profitul net al companiei s-a ridicat la 3 mil. lei. Indicatorul de rentabilitate a ajuns la 15%. Peste 4 mil. lei au fost plătiţi la bugetele de toate nivelurile sub formă de impozite", a spus el.

Potrivit lui, "Vinaria Hînceşti" are podgorii proprii cu o suprafaţă de circa 50 de hectare, dar majoritatea strugurilor compania le procură de la fermieri şi populaţie.

Victor Vizir susţine că gospodăriile ţărăneşti respectă strict tehnologia cultivării strugurilor pentru a obţine o roadă de înaltă calitate.

"Îi susţinem în acest proces. În primăvară, oferim gospodăriilor ţărăneşti în credit medicamentele necesare pentru combaterea dăunătorilor şi bolilor. Angajaţii noştri supraveghează constant procesul tehnologic pentru cultivarea strugurilor de înaltă calitate", a spus Vizir.

Referindu-se la sprijinul vinificatorilor din partea statului, Victor Vizir a menţionat că compania a primit subvenţii în valoare de 20% din costul echipamentelor importate.

"În 2020, am planificat să primim subvenţii de circa 1 milion de euro. Dar, deocamdată, această sumă nu a fost virată în cont curent. Reţinerea se explică prin lipsa resurselor financiare", a spus el.

Managerul companiei s-a referit la rambursarea de către stat a TVA-ului plătit vinificatorilor la importul de echipamente.

"Compania plăteşte această taxă la buget înainte ca echipamentul să fie importat, ulterior, aceasta este rambursată doar după punerea în funcţiune a echipamentului. Dar, instalarea echipamentelor nu este o operaţiune tehnică rapidă. Şi chiar şi după depunerea unei cereri de rambursare a TVA, suntem nevoiţi să aşteptăm mult timp", a explicat el.

Victor Vizir consideră că o măsură de sprijin eficientă a industriei vitivinicole ar fi eliminarea TVA la importul de echipamente.

"Banii economisiţi pot fi folosiţi, printre altele, pentru majorarea salariilor. Drept rezultat ar spori şi contribuţiile la bugetul de stat şi local, la bugetul asigurărilor sociale şi la fondul asigurărilor de sănătate", a spus administratorul "Vinariei Hînceşti", unde sunt angajaţi peste 80 de persoane cu un salariu mediu de 6-7 mii de lei.

Commentarii [ 8 ] adaugă comentariu

  1. 2021.09.03 11:49 Andrei
    Prea multe avem companii in ramura aceasta...
  2. 2021.09.03 11:52 David
    Sanse in aceasta ramura au toti!
  3. 2021.09.03 11:59 Svetlana
    Multi locuitorii Hincesti cunosc acest brend, compania sa produce vinurile cu calitatea innalta.
  4. 2021.09.03 16:14 Lidia
    Pentru promovarea si marcheting compania trebue sa investeste bani enorm. pentru asa ceva ea are nevoe de profit mare.
  5. 2021.09.07 12:32 Nicolae
    De ce "Vinariei Hînceşti" nu sa vinde productia in China unde piata este mare si chinezii sunt oameni bogati?
  6. 2021.09.07 12:34 Ilarion
    Cred ca dl Vizir bine conducea intreprindare daca in 2020 profit net a fost mai mare ca 3 000 000 de lei.
  7. 2021.09.25 13:40 Stiven
    Pentru vinuri bun marcheting trebue sa face promousen massiv!
  8. 2021.09.25 13:41 Leonid
    Dl Vizir este manager minunat, el are capacitatea, experienta si simtul bun in afacerea reusita!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.