Finanţe

BCS SOLICITĂ GUVERNĂRII SĂ INTERVINĂ ÎN MOD DE URGENŢĂ ÎN LEGĂTURĂ CU CREŞTEREA PREŢULUI LA PÂINE

08 septembrie, 2021

Deputaţii fracţiunii parlamentare a Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor (BCS) solicită guvernării să intervină în mod de urgenţă în legătură cu majorarea nejustificată a preţului la pâine, în condiţiile unei recolte record de grâu din anul curent.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a anunţat astăzi la o conferinţă de presă vicepreşedintele Comisiei parlamentare agricultură şi industrie alimentară, Radu Mudreac.

Mudreac a menţionat că fracţiunea BCS va solicita şi audieri în Parlament pe marginea acestui subiect.

Deputatul a menţionat că în anul curent se atestă o recoltă bogată de grâu, de 1,5 mil. de tone, ceea ce depăşeşte de 4 ori consumul intern.

"Anul 2020 a fost unul secetos şi a afectat recolta de grâu, care a fost de doar 560 mii tone, însă graţie surselor financiare alocate din bugetul de stat şi a ajutorului oferit de Federaţia Rusă pentru cultivarea grâului de toamnă, anul curent avem o recoltă record. Datorită acestui fapt nu există niciun temei de creştere a preţurilor la acest produs de bază, iar scumpirea respectivă va afecta în primul rând cetăţenii cu venituri mici", a declarat Mudreac.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2021.09.08 16:07 Mamuca
    Intrebarea este corecta, numai ca in economia de piata asa cheste este destul de normala.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.