Finanţe

UNIUNEA EUROPEANĂ VA ACORDA 250 MLN EURO PENTRU DEPĂȘIREA CRIZEI ENERGETICE DIN MOLDOVA ȘI PENTRU SPRIJINIREA POPULAȚIEI VULNERABILE

10 noiembrie, 2022

Uniunea Europeană îi va oferi Moldovei 200 de milioane de euro pentru depășirea crizei energetică, precum și 50 de milioane de euro pentru sprijinirea categoriilor vulnerabile ale populației. Potrivit Infotag, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat acest lucru joi, la o conferință de presă susţinută în cadrul vizitei sale la Chișinău.

„Moldova se confruntă cu o criză energetică gravă, care vizează atât problema aprovizionării cu gaze și energie electrică, cât și capacitatea de a plăti pentru acestea. Vă asigur că vom face tot posibilul pentru ca dumneavoastră (Moldova) să depășiți această criză. Am pregătit un pachet suplimentar de asistență pentru Republica Moldova - 200 de milioane de euro (din care 100 de milioane sub formă de grant şi 100 de milioane ca împrumut) vor fi acordate după necesitate pentru acoperirea costurilor legate de energie”, a spus ea.

Președintele Comisiei Europene a subliniat că această asistență va fi disponibilă din 1 ianuarie 2023.

„În plus, se vor acorda încă 50 de milioane de euro ca sprijin bugetar, pentru a le oferi asistență celor mai vulnerabile segmente ale populației”, a explicat șeful Comisiei Europene.

Von der Leyen a menţionat că, în ultimul an, UE i-a oferit Republicii Moldova 840 de milioane de euro sub formă de credite și granturi și va continua să sprijine Moldova.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2022.11.10 17:17 Sofronie
    Ce bine este chind UE are grija de noi - molveni...
  2. 2022.11.10 17:24 Galina
    Este impresionat ce sume enorme ne da Uniunea Europeana!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.