Finanţe

BM VA FINANŢA REALIZAREA ÎN MOLDOVA A UNUI NOU PROIECT DE SUSŢINERE A AGRICULTURII

15 noiembrie, 2022

Pregătirile pentru implementarea în Republica Moldova a proiectului AGGRI, cu un buget de 55 milioane USD, finanțat de Banca mondială (BM), au devenit subiectul principal de discuție la o întâlnire de luni a ministrului agriculturii și industriei alimentare, Vladimir Bolea, cu directoarea de țară a BM, Inguna Dobraja.

Acest lucru i-a fost relatat Infotag de serviciul de presă al ministerului agriculturii, care a menționat că principalele obiective ale noului proiect sunt creșterea competitivității, diversificarea piețelor de vânzare și rezistența la schimbările climatice a sectorului agricol național.

Ministrul a remarcat importanţa proiectelor partenerilor internaţionali pentru republică, în special în procesul de pre-aderare a Republicii Moldova la comunitatea europeană. De asemenea, el a acordat o atenție deosebită schimbărilor climatice, care reprezintă una dintre cele mai mari amenințări la adresa agriculturii durabile. În acest sens, el a subliniat necesitatea investițiilor în reabilitarea sistemelor de irigații.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.