Finanţe

LA COMBINATUL DE PANIFICAŢIE „FRANZELUŢA” ARE LOC O ACȚIUNE DE PROTEST ÎMPOTRIVA NUMIRII NOULUI DIRECTOR

18 noiembrie, 2022

La societatea pe acţiuni „Franzeluța” se protestează împotriva numirii noului director. Potrivit agenției Infotag, zeci de angajați ai întreprinderii protestează pentru a doua zi, după ce Agenția proprietății publice a anunțat, miercuri, că Andrei Beșliu a fost numit noul director general al companiei.

Vineri, sute de muncitori au ieşit la protest în sprijinul directorul general interimar Victor Matcov. Ei cer ca acesta să fie numit director general şi se opun numirii în funcție a lui Beşliu. În opinia angajaţilor, Matcov asigură un management de calitate, sub conducerea lui reuşindu-se stabilizarea activității întreprinderii și creșterea salariilor lucrătorilor.

„Are o experiență de peste 15 ani în industrie și, de asemenea, are o echipă profesionistă”, au spus protestatarii.

Potrivit acestora, autoritățile au numit un nou director pentru a privatiza întreprinderea sau pentru a o aduce la starea de faliment.

Situația conflictuală de la Franzeluța durează de mai bine de un an, după ce Victor Matcov a fost numit în funcția de director general interimar. Agenția proprietăţii publice, care l-a numit în funcţie, ulterior l-a presat să scrie o cerere de demisie „din motive de sănătate”. După mai multe proteste la întreprindere, s-a decis să se anunțe un concurs pentru funcţia de conducere, iar Matcov a continuat să îndeplinească atribuţiile directorului.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.