Poster financiar

„MOBIASBANCĂ” A OBȚINUT O NOUA TRANȘĂ DE FINANȚARE PENTRU FACILITATEA DE GARANTARE INNOVFIN

19 ianuarie, 2017
„MOBIASBANCĂ” A OBȚINUT O NOUA TRANȘĂ DE FINANȚARE PENTRU FACILITATEA DE GARANTARE INNOVFIN Fiica moldovenească a grupului financiar francez „Societe Generale – Mobiasbanca” şi Fondul European de Investitii (FEI) au semnat un nou contract pentru a doua tranşă, de 10,5 mil. euro, pentru programul InnovFin.

 

Surse din cadrul băncii au comunicat pentru agenția INFOTAG că noua tranşă rezultă atât din prevederile contractuale, cât şi din dorinţa de a răspunde cererii înalte a clienţilor de contractare a creditelor în limitele acestei facilităţi.

 

Facilitatea de garantare InnovFin este dedicată întreprinderilor mici şi mijlocii inovatoare, care îşi propun lansarea de produse şi servicii noi sau esenţial îmbunătăţite şi companiilor de cercetare şi dezvoltare.

 

Conform condițiilor programului, până la 50% din valoarea gajului pentru suma creditului contractat poate fi garantat de InnovFin. Suma finanţată variază între 25 mii euro şi 7,5 mil. euro, iar perioada maximă de rambursare constituie până la 10 ani. (Pentru mai multe informații despre acest proiect, accesați site-ul agenției de presă INFOTAG - www.infotag.md – la rubrica „Comunicate de presă”).

 

INFOTAG precizează: „Mobiasbancă” a devenit parteneră la Facilitarea de garantare InnovFin în noiembrie 2016. Programul este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în cadrul programului Orizont 2020 „Instrumente Financiare”, Programul-cadru al UE pentru Cercetare şi Inovare.

 

Potrivit rezultatelor pentru ianuarie-noiembrie 2016, „Mobiasbancă” a obținut un profit în mărime de 281,8 mil. lei, ceea ce constituie al treilea rezultat din cele 11 bănci comerciale din Moldova. Portofoliul de active al băncii constituie 9,2 mlrd. lei, iar capitalul – 1,3 mlrd. lei.

Comentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 21.01.2017 10:48:13 Violeta
    Ceeste principal pentru Mobiasbanca, ca aceasta banca in Moldova are o STRATEGIE de dezvoltare bine chibzuita...
  2. 23.01.2017 08:44:55 Maxim
    Asa linia face inca mai puternica Mobiasbanca pe piata financiara in Republica Moldova.
  3. 23.01.2017 08:46:23 Viorel
    Sustinerea din partea Fondul European de Investitii mult inseamna pentru Mobiasbanca.
  4. 26.01.2017 08:52:19 Veronica
    Nivelu capitalizarii la Moboasbanca este prea innalt.

Se adaugă un comentariu

  • имя
  • email
  • mesaj
Vă mulțumim!
Comentariul a fost primit. Acesta va aparea pe site-ul după ce editorul îl aprobă.