Poster financiar

BANCA NAȚIONALĂ A MOLDOVEI A LANSAT CONCURSUL DE DESIGN PENTRU MONEDELE COMEMORATIVE ȘI JUBILIARE

28 august, 2017
BANCA NAȚIONALĂ A MOLDOVEI A LANSAT CONCURSUL DE DESIGN PENTRU MONEDELE COMEMORATIVE ȘI JUBILIARE

Banca Națională a Moldovei (BNM) a lansat luni concursul de design pentru monedele comemorative și jubiliare, care urmează a fi emise până la sfârşitul anului curent.

Surse din cadrul administraţiei BNM au relatat pentru INFOTAG că persoanele care vor să participe la concurs urmează să efectueze schiţe de design pe următoarele tematici: „100 de ani de la înființarea Sfatului Țării – primul Parlament al Basarabiei”, „Mihail Kogălniceanu – 200 de ani de la naștere, „Alexei Mateevici – 100 de ani de la trecerea în eternitate”, Eugen Doga – 80 de ani de la naștere”, „Maria Drăgan – 70 de ani de la naștere”, „Garofița-triunghiulară”.

Lucrările pot fi depuse până la data de 21 septembrie. Câştigătorii vor fi premiaţi cu câte 2,5 mii lei.

Acesta este al doilea concurs lansat de BNM în acest an. În iunie, Banca a îndemnat locuitorii Moldovei să participe la concursul de design al monedelor cu valoarea de 1 şi 2 lei, pe care BNM intenţionează să le emită în locul bancnotelor. La finele concursului vor fi selectate şase proiecte. Banca centrală a promis să anunţe câştigătorii concursului în luna octombrie.

 

Se adaugă un comentariu

  • имя
  • email
  • mesaj
Vă mulțumim!
Comentariul a fost primit. Acesta va aparea pe site-ul după ce editorul îl aprobă.