Poster financiar

„MOLDOVA AGROINDBANK” CONDUCE CLASAMENTUL „EXPERT-GRUP” AL PERFORMANŢELOR BĂNCILOR

29 septembrie, 2017
„MOLDOVA AGROINDBANK” CONDUCE CLASAMENTUL „EXPERT-GRUP” AL PERFORMANŢELOR BĂNCILOR

„Moldova Agroindbank” conduce clasamentul performanţelor băncilor, care a fost prezentat vineri de Centrul analitic independent „Expert-grup”.

Potrivit reporterului agenţiei INFOTAG prezent la eveniment, experţii au evaluat rezultatele activităţii băncilor în luna septembrie în baza a 11 indicatori, grupaţi în cinci categorii – capital, lichidităţi, calitatea activelor, profit şi cota de piaţă. Astfel, băncile s-au situat în clasamentul performanţelor în funcţie de rezultatele atinse în perioada analizată.

Pe locul doi şi trei se află „Mobiasbancă – Grupo Societe Generale” şi „Moldinconbak”. În continuare urmează „Victoriabank”, „Fincombank”, „Procreditbank”, „Eurocreditbank”, „Energbank”, „Comerţbank”, „BCR Chişinău” şi „Eximbank”.

Expertul Dumitru Pîntea, care a prezentat clasamentul performanţelor băncilor din Moldova, a spus că analiza rezultatelor băncilor a fost făcută în baza informaţiilor oferite de Banca Naţională a Moldovei.

„Expert-grup” atrage atenţia că acest clasament nu este un indicator cu ajutorul căruia pot fi luate decizii privind plasarea depozitelor la bănci sau obţinerea finanţării. Experţii susţin că topul reprezintă o informaţie generală despre rezultatele activităţii tuturor băncilor şi fiecărei bănci în parte.

 

Comentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 29.09.2017 05:19:30 Grigore
    MAIB acuma adevarat este cea mai buna banca din Moldova, din pacate ea nu este cea mai efectiva banca din cauza Mobiasbanca...
  2. 01.10.2017 10:54:10 Liza
    Este corect, pina acum el a fost cel mai bun, da ce sa fie mai departe in viitor, cine stie?
  3. 02.10.2017 01:46:53 Nimfa
    Avem ce avem, pacat este ca bancile foarte si foarrte slab dau credite in sectorul real al economie RM.

Se adaugă un comentariu

  • имя
  • email
  • mesaj
Vă mulțumim!
Comentariul a fost primit. Acesta va aparea pe site-ul după ce editorul îl aprobă.