Poster financiar

PENTRU ÎNDEPLINIREA CU SUCCES A PROGRAMULUI CU FMI, MOLDOVA VA PRIMI SUPLIMENTAR $22 MIL.

08 noiembrie, 2017
PENTRU ÎNDEPLINIREA CU SUCCES A PROGRAMULUI CU FMI, MOLDOVA VA PRIMI SUPLIMENTAR $22 MIL.

Pentru îndeplinirea cu succes a Programului cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), Moldova va primi suplimentar $22 mil. Potrivit agenţiei INFOTAG, o declaraţie în acest sens a făcut prim-ministrul Pavel Filip marţi la conferinţa de presă comună cu șeful grupului de experţi FMI, Ben Kelmanson, care s-au aflat la Chişinău într-o misiune de evaluare de două săptămâni.

Marţi, 7 noiembrie, se împlineşte un an de la semnarea Programului pe trei ani al FMI cu Republica Moldova. Acesta prevede acordarea sprijinului financiar în realizarea reformelor promovate de Guvern. În acest sens, până în prezent, au fost debursați circa $59 mil. din totalul Programului de aproximativ $178,7 mil.

Şeful Misiunii FMI a apreciat reformele realizate de Republica Moldova.

„Sunt bucuros să anunț că experții Fondului Monetar Internațional și reprezentanții autorităților din Republica Moldova au ajuns la o înțelegere la nivel de personal privind cea de-a doua evaluare a Programului.  Acesta urmează să fie discutat de conducerea FMI și de Consiliul Executiv al Fondului în luna decembrie curent”, a spus Ben Kelmanson.

 

Comentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 09.11.2017 11:57:55 Nicolae
    De ce, chind avem Memorandum cu FMI totul este binesor, da chind nu afem lumea fura miliarde de dolari?

Se adaugă un comentariu

  • имя
  • email
  • mesaj
Vă mulțumim!
Comentariul a fost primit. Acesta va aparea pe site-ul după ce editorul îl aprobă.