Poster financiar

S-A ÎNCHEIAT PERFECTAREA TRANZACŢIEI PRIVIND PROCURAREA DE CĂTRE BANCA ITALIANĂ INTESA SANPAOLO A 100% DIN CAPITALUL SOCIAL AL EXIMBANK

16 martie, 2018
S-A ÎNCHEIAT PERFECTAREA TRANZACŢIEI PRIVIND PROCURAREA DE CĂTRE BANCA ITALIANĂ INTESA SANPAOLO A 100% DIN CAPITALUL SOCIAL AL EXIMBANK

Banca italiană Intesa Sanpaolo a încheiat perfectarea tranzacţiei privind procurarea a 100% din capitalul social al Eximbank Gruppo Veneto Banca. Potrivit agenţiei INFOTAG, din 15 martie, banca moldovenească Eximbank a devenit oficial parte a grupului Intesa Sanpaolo.

Tranzacţia a fost prevăzută de acordul semnat la 26 iulie 2017 privind procurarea de către Intesa Sanpaolo a tuturor activelor şi pasivelor Veneto Banca. Printre active se numără şi banca moldovenească Eximbank.

Adunarea generală anuală a acționarilor Eximbank este programată pentru 17 aprilie. Se preconizează că acționarii vor aproba noul statut, noua componenţă a consiliului de administrare al băncii, precum și aspecte legate de salarizare. Ordinea de zi include și aprobarea excluderii comisiei de cenzori și aprobarea noului cod de management corporativ al băncii, precum și aprobarea politicii de recompense a băncii. O altă chestiune în ordinea de zi este schimbarea oficială a denumirii băncii.

Eximbank, fondată în anul 1994, este  a  cincea  bancă  din  Republica  Moldova la  capitolul total active, prestează servicii persoanelor fizice și juridice prin intermediul unei rețele de 18 sucursale și 7 agenții amplasate pe teritoriul întregii țări.

Grupul Intesa Sanpaolo este lider pe  piața  bancară  din Italia și unul  dintre cele mai  mari  grupuri  bancare  din Europa, cu 20  de  milioane  de  clienți  și  5800 filiale  în 40 de țări din întreaga lume. Intesa Sanpaolo are o capitalizare de peste 50 de miliarde de euro.

 

Comentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 16.03.2018 10:10:27 Stanislav
    La sfirsit, numai acum sa incepe dezvolatera Eximbank.
  2. 20.03.2018 10:10:45 Horia
    Sa vedem ce strategia pentru Eximbank sa propune Intesa Sanpaolo? Banii ei au da tehnologii si specialistii?

Se adaugă un comentariu

  • имя
  • email
  • mesaj
Vă mulțumim!
Comentariul a fost primit. Acesta va aparea pe site-ul după ce editorul îl aprobă.