Poster financiar

ADUNAREA EXTRAORDINARĂ A ACŢIONARILOR MAIB A APROBAT LISTA GARANŢIILOR PENTRU CONSORŢIUL INVESTITORILOR

14 iunie, 2018
ADUNAREA EXTRAORDINARĂ A ACŢIONARILOR MAIB A APROBAT LISTA GARANŢIILOR PENTRU CONSORŢIUL INVESTITORILOR

Adunarea extraordinară a acţionarilor Moldova Agroindbank (MAIB) a aprobat joi lista obligațiunilor de garantare faţă de consorţiul investitorilor care doresc să cumpere 41,09% din acţiunile băncii.

Potrivit reporterului agenţiei INFOTAG prezent la eveniment, pentru participarea la adunare s-au înregistrat acţionari care deţin 365 340 acţiuni cu drept de vot, ceea ce constituie peste 59%. Lista obligațiunilor include garanții pe care MAIB s-a angajat să le îndeplinească până la tranzacție, când consorțiul de investitori va intra în drepturi depline de acționari ai băncii, și după. Unele obligațiuni ale MAIB sunt pe termen lung și prevăd acordarea compensațiilor financiare pentru eventualele pierderi ale investitorilor în viitor, care vor fi legate de achiziționarea activelor celei mai mari bănci mare bancă din țară.

Președintele MAIB, Serghei Cebotari, a prezentat acționarilor proiectul actului de obligaţiuni ale băncii faţă de consorțiu şi, răspunzând la numeroasele întrebări din partea acţionarilor, a explicat în detaliu esența și importanţa documentului, propus adunării generale spre aprobare.

Acționarii au votat în unanimitate pentru aprobarea documentului, acordându-i președintelui băncii dreptul de a-l semna.

 

Comentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 14.06.2018 04:38:03 Ivan
    Inca un pas important spre bine MAIB-ului...
  2. 15.06.2018 10:13:41 Fima
    Cebotari a organizat adunarea la nivel cel mai innalt.
  3. 15.06.2018 06:19:59 Leon
    este destul de straniu ca asa intrabarea complicata si delicata a fost adoptata atit de usor, poate actionarii nu inteleg ce astapta pe dinsii?
  4. 20.06.2018 10:47:09 Lavinia
    Nu stiu daca asa fel de garantii sunt necesare.

Se adaugă un comentariu

  • имя
  • email
  • mesaj
Vă mulțumim!
Comentariul a fost primit. Acesta va aparea pe site-ul după ce editorul îl aprobă.