Poster financiar

DIRECTORUL EXECUTIV AL FMI ÎNCURAJEAZĂ REALIZAREA REFORMELOR ÎN SECTORUL BANCAR DIN MOLDOVA

09 iulie, 2018
DIRECTORUL EXECUTIV AL FMI ÎNCURAJEAZĂ REALIZAREA REFORMELOR ÎN SECTORUL BANCAR DIN MOLDOVA

Directorul executiv al FMI, Anthony De Lannoy, încurajează continuarea reformelor în sectorul bancar din Moldova. Potrivit agenției INFOTAG, declarația a fost făcută în cadrul întrevederii lui cu guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Sergiu Cioclea.

„Salut efortul autorităților de a atrage investitori de calitate în sectorul bancar din țara noastră și consider necesară asigurarea asigurării transparenței acționarilor băncilor și îmbunătățirii gestionării riscurilor. Vom tinde să fie realizată îmbunătățirea funcționarii instituțiilor de stat, eficiența investițiilor publice, lupta contra corupției și combaterea spălării banilor”, a susținut el.

La rândul său, guvernatorul BNM a salutat decizia recentă a Consiliului de Directori Executivi al FMI referitor la finalizarea celei de-a treia evaluare a programului și deblocarea noii tranșe de circa $33 mil.  

„BNM va continua reformele menite pentru consolidarea sectorului bancar și îmbunătățirea cadrului de reglementare și supraveghere bancară”, a spus el.

Programul cu Moldova a fost aprobat de FMI pe 7 noiembrie 2016 pentru o perioadă de trei ani. Finanțarea are loc prin două instrumente de creditare: Mecanismul de finanțare extinsă (EFF) și Mecanismul extins de creditare (ECF), pentru o sumă totală de circa $183,1 de mil.

 

Comentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 09.07.2018 10:44:29 Maria
    Acum situatia este sub control strict a Bancii Nationala.
  2. 09.07.2018 04:51:17 Filaret
    Este adavarat ca dl Cioclea are cu ce sa mindri...

Se adaugă un comentariu

  • имя
  • email
  • mesaj
Vă mulțumim!
Comentariul a fost primit. Acesta va aparea pe site-ul după ce editorul îl aprobă.