Poster financiar

BERD ȘI GUVERNUL SUEDIEI AU ALOCAT 2,5 MIL. EURO PENTRU SUSŢINEREA FEMEILOR ANTREPRENOARE DIN MOLDOVA

13 iulie, 2018
BERD ȘI GUVERNUL SUEDIEI AU ALOCAT 2,5 MIL. EURO PENTRU SUSŢINEREA FEMEILOR ANTREPRENOARE DIN MOLDOVA

Companiile moldovenești conduse de femei vor putea beneficia de granturi pentru dezvoltarea afacerii. Banii vor fi oferiţi în cadrul programului Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) „Femei în afaceri”, în comun cu partenerul principal, Guvernul Suediei, care au alocat în acest sens 2,5 mil. euro.

Potrivit agenției INFOTAG, joi, la semnarea acordului privind acordarea sprijinului, Ambasadoarea Suediei în Moldova, Signe Burgstaller, a spus că „scopul programului este de a ajuta femeile de afaceri din țară și de a contribui la extinderea drepturilor și a oportunităților lor”.

„În Moldova sunt foarte multe femei talentate și capabile, care au idei creative și relevante, de aceea ele au nevoie de ajutor. Femeile pot contribui la dezvoltarea nu numai a economiei, ci și a întregii țări. Din 2011, peste 160 de femei din Moldova  au beneficiat de sprijin pentru dezvoltarea afacerilor, iar noile granturi vor extinde accesul la formare, vor oferi noi oportunități şi vor contribui la crearea locurilor de muncă”, a subliniat Ambasadoarea.
 
Potrivit șefei BERD în Moldova, Angela Sax, „pe banii primiți, femeile vor putea să implementeze inovații cu ajutorul consultanței de afaceri și prin stabilirea relațiilor necesare”.

„Datorită sprijinului generos oferit de Guvernul suedez, am contribuit la îmbunătățirea productivității a 160 de întreprinderi mici, conduse de femei în Moldova. Cele mai bune rezultate economice sunt obținute de întreprinderile care au utilizat și programe de formare. Intenționăm nu numai să extindem accesul la consultații, ci și să oferim finanțare prin intermediul băncilor locale până la finalizarea reformei sectorului bancar”, a comunicat Sax.

INFOTAG precizează: Guvernul Suediei sprijină Programul BERD „Femei în afaceri” în Moldova din 2011 și a alocat pentru aceasta peste 6 mil. de euro.

 

Comentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 14.07.2018 05:13:30 David
    Bine, daca statu nu are posibilitatea sa face asa ceva, atunci BERD ne ajuta.

Se adaugă un comentariu

  • имя
  • email
  • mesaj
Vă mulțumim!
Comentariul a fost primit. Acesta va aparea pe site-ul după ce editorul îl aprobă.