Poster financiar

BNM GARANTEAZĂ STABILITATEA CURSULUI LEULUI MOLDOVENESC PÂNĂ LA SFÂRŞITUL ANULUI – OPINIA DEALERILOR VALUTARI

15 noiembrie, 2018
BNM GARANTEAZĂ STABILITATEA CURSULUI LEULUI MOLDOVENESC PÂNĂ LA SFÂRŞITUL ANULUI – OPINIA DEALERILOR VALUTARI

Banca Naţională a Moldovei (BNM) garantează stabilitatea cursului leului moldovenesc, a cărui rezistenţă puțin probabil să fie zdruncinată până la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. De această opinie sunt dealerii valutari ai băncilor, cu care a discutat corespondentul agenției INFOTAG.

„Situația actuală de pe piața valutară este de așa natură, încât se poate spune fără exagerare că pe piață totul este stabil și bine”, a spus dealerul uneia dintre bănci.

Potrivit acestuia, săptămâna trecută, BNM a demonstrat „momentul dezvăluirii” şi a dispus echipei sale de dealeri „să cumpere” și „să vândă” valută cu un singur scop – de a menține stabil cursul monedei naționale în raport cu dolarul american și cu euro.

„Până la sfârșitul acestui an nu vor exista schimbări importante de curs, autoritatea de reglementare dă de înţeles că va continua să mențină cursul leului stabil. Iar aceasta va însemna că deplasările de curs „ascendent” și „descendent” ale monedei naționale vor fi destul de nesemnificative, deși, pentru economia moldovenească, dacă luăm în considerare starea sa actuală, este mai util ca leul să-și „predea” lent pozițiile atât în raport cu dolarul, cât și în raport cu euro”, susţin interlocutorii agenției.

Dealerii atrag atenția la faptul că, prin stabilirea cursului monedei naționale, autoritatea de reglementare încearcă să nu afișeze întregul „raport de schimb” al perechii principale de valută – dolarul și euro cu leul moldovenesc.

INFOTAG precizează: Pentru joi, 15 noiembrie, BNM a stabilit următorul curs oficial al leului în raport cu dolarul american și moneda unică europeană – 17.05 MDL:$1 și 19.22 MDL: 1 euro, întărind ușor cursul leului moldovenesc față de perechea dolar-euro.

 

Comentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 15.11.2018 04:51:29 Irina
    Acum cursu este bun si pentru importatori si pentru exoprtatori. BNM tina echilibru, ce este corect.
  2. 16.11.2018 10:16:42 Grigore
    Pina chind politica monetara si valutara in Moldova este corect, noi trebue sa aprecizam asta.

Se adaugă un comentariu

  • имя
  • email
  • mesaj
Vă mulțumim!
Comentariul a fost primit. Acesta va aparea pe site-ul după ce editorul îl aprobă.