Poster financiar

PRIMII CLIENŢI AI PROGRAMULUI BELARUS AU PRIMIT COMPENSAŢIILE PENTRU CREDITELE CONTRACTATE LA MAIB

06 decembrie, 2018
PRIMII CLIENŢI AI PROGRAMULUI BELARUS AU PRIMIT COMPENSAŢIILE PENTRU CREDITELE CONTRACTATE LA MAIB

Primii şase clienţi ai Moldova Agroindbank (MAIB), care au contractat credite din cadrul Programului privind compensarea dobânzilor la creditele acordate persoanelor juridice sau fizice pentru procurarea bunurilor produse în Republica Belarus, au beneficiat deja de compensarea financiară în mărime de 6% a ratei dobânzii.

Surse din cadrul MAIB au comunicat pentru INFOTAG că „rata finală aplicată la creditele contractate în lei constituie doar 3%, fiind una dintre cele mai avantajoase pe piaţa bancară”.

„Moldova Agroindbank este unica bancă din Republica Moldova care oferă clienţilor săi oportunitatea de contractare a creditelor pentru achiziţionarea tehnicii, a utilajelor agricole şi industriale produse în Belarus la condiţii avantajoase. Ne bucurăm că primii clienţi au recepţionat în conturi banii compensaţi şi pot trasa noi obiective de dezvoltare. Fie că îşi doresc extinderea parcului tehnic, a liniilor de producere sau asamblare, la Moldova Agroindbank le susţinem planurile antreprenoriale aşa cum îşi doresc – rapid şi avantajos”, a declarat vicepreşedintele Comitetului de Conducere al băncii, Oleg Paingu.

Potrivit lui Savelii Iabanji, unul dintre clienţii programului care a beneficiat de compensare, „un credit cu 3% sunt condiţii convenabile pentru orice agricultor întreprinzător”.

„Pentru dezvoltarea afacerii aveam nevoie de o combină. iar tehnica produsă în Belarus răspundea cerinţelor şi aşteptărilor. Am studiat piaţa, am analizat variantele de creditare, iar oferta Moldova Agroindbank a fost în afara concurenţei. Astfel, am prins cel mai bun raport preţ/calitate”, a spus el.

INFOTAG precizează: Moldova Agroindbank şi Guvernul Republicii Belarus au încheiat un contract de colaborare în cadrul Programului privind compensarea dobânzilor la creditele acordate persoanelor juridice sau fizice pentru procurarea bunurilor produse în Republica Belarus. Avantajele exclusive ale programului de creditare presupun finanţarea a până la 90% din valoarea totală a proiectului investiţional, inclusiv plăţile aferente achitării TVA; contribuţia proprie – minim 10%; finanţarea în lei pe un termen de 5 ani; compensarea din partea Guvernului Belarus a ratei dobânzii la creditul acordat în valoare de până la 6%.

 

Comentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 06.12.2018 07:02:21 Grigore
    Din pacate, prea putin importam di Belarusi...

Se adaugă un comentariu

  • имя
  • email
  • mesaj
Vă mulțumim!
Comentariul a fost primit. Acesta va aparea pe site-ul după ce editorul îl aprobă.