Poster financiar

BANCA EUROPEANĂ DE INVESTIȚII ȘI-A REITERAT DISPONIBILITATEA DE A FINANȚA PROIECTELE STRATEGICE ALE MOLDOVEI

29 martie, 2019
BANCA EUROPEANĂ DE INVESTIȚII ȘI-A REITERAT DISPONIBILITATEA DE A FINANȚA PROIECTELE STRATEGICE ALE MOLDOVEI

Banca Europeană de Investiții (BEI) va finanţa în continuare proiectele strategice ale Republicii Moldova. Despre aceasta a declarat şeful reprezentanței băncii în RM, Antonio Castillo, la întrevederea de joi cu ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la surse din cadrul ministerului, oficialii au discutat despre prioritățile ministerului pentru anul curent, precum și despre consolidarea eforturilor de colaborare în vederea realizării proiectelor importante menite să contribuie la dezvoltarea economiei țării.

„Dezvoltarea infrastructurii drumurilor, implementarea proiectului de interconexiune a sistemelor electroenergetice ale Republicii Moldova și României, dezvoltarea sectorului de cercetare și dezvoltare (R&D) – sunt doar câteva priorități ale Ministerului Economiei și Infrastructurii pentru anul 2019. Cu suportul partenerilor externi, inclusiv a Băncii Europene de Investiții, vom reuși să implementăm ce am planificat. BEI este un partener de încredere al Republicii Moldova și noi mizăm pe fortificarea colaborării și extinderea acesteia în valorificarea deplină a priorităților Guvernului în sectoarele de importanță majoră”, a menționat Chiril Gaburici.

El şi-a exprimat speranţa că împreună cu partenerii de dezvoltare vor fi obținute rezultate mai bune decât în anul precedent.

„Nu vrem să ne oprim aici, avem potențial, avem experiență și o echipă care muncește zi de zi pentru a avansa”, a adăugat ministrul.

 

Comentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 01.04.2019 10:31:42 David
    BEI sa pozitioneaza la noi in Moldova fara succes, nu stiu de ce?

Se adaugă un comentariu

  • имя
  • email
  • mesaj
Vă mulțumim!
Comentariul a fost primit. Acesta va aparea pe site-ul după ce editorul îl aprobă.