Poster financiar

INVESTITORILOR DIN EUROPA ŞI SUA LE-AU FOST PREZENTATE EUROBONDURILE COMPANIEI MOLDOVENEŞTI „TRANS-OIL” CU O SCADENŢĂ DE CINCI ANI

29 martie, 2019
INVESTITORILOR DIN EUROPA ŞI SUA LE-AU FOST PREZENTATE EUROBONDURILE COMPANIEI MOLDOVENEŞTI „TRANS-OIL” CU O SCADENŢĂ DE CINCI ANI

Companiile financiare internaţionale au încheiat road show-ul, prezentând investitorilor din Europa şi SUA eurobondurile în dolari ale grupului de companii „Trans-Oil” (Aragvi Holding International Ltd.), care este cel mai mare holding agroindustrial din Moldova

Solicitat telefonic de reporterul agenţiei INFOTAG, brokerul unei companii internaţionale din Londra a spus că ultimul road show s-a încheiat în ajun la Bostan.

Potrivit lui, subscrierea la eurobonduri cu termenul de scadenţă de cinci ani a început cu o rată medie de 12%.

„Acum, valoarea finală a acestui indicator va depinde de volumul cererii investitorilor la eurobondurile în dolari ale „Trans-Oil”. Dacă acesta a depășit $300 mil., atunci indicele rentabilităţii hârtiilor de valoare va scădea semnificativ, iar dacă este mai mic, atunci nu este exclus ca rata să crească”, a spus interlocutorul.

El consideră că, dacă cererea la eurobonduri va fi ridicată, rentabilitatea poate scădea până la 10% sau chiar mai mult. De remarcat că emitentul de eurobonduri și-a stabilit dreptul de a-şi răscumpăra anticipat hârtiile de valoare, ceea ce arată că „Trans-Oil” are indicatori financiari buni, care sunt prognozaţi pe termen mediu.

Brokerul nu a exclus faptul că, dacă rentabilitatea înaltă la eurobonduri nu va conveni emitentului, „Trans-Oil” ar putea refuza să plaseze hârtiile de valoare.

O sursă de încredere a comunicat corespondentului INFOTAG că „Trans-Oil” este gata să plaseze eurobonduri în sumă  de $250-300 mil. cu o rată ce nu depăşeşte 10%.

„Trans-Oil Group” a eliberat mandat pentru desfăşurarea subscrierii de către Citi şi Renaissance Capital, UBS Investment Bank şi VTB Capital. Aceste structuri investiţionale şi bancare au desfăşurat întrevederi cu investitori la Geneva, Londra, New York şi Boston.

Două agenţii internaţionale de rating – Fitch şi S&P – au oferit grupului „Trans-Oil” nota B (rating stabil)

INFOTAG precizează: Holdingul agroindustrial „Trans-Oil Group” se ocupă cu prelucrarea semințelor oleaginoase și a cerealelor, precum și cu comerțul en gros cu produse agricole. Cota sa de piață în producția de ulei de floarea-soarelui în Moldova depășește 80%, fiind cel mai mare exportator de cereale şi ulei de floarea-soarelui.

 

Se adaugă un comentariu

  • имя
  • email
  • mesaj
Vă mulțumim!
Comentariul a fost primit. Acesta va aparea pe site-ul după ce editorul îl aprobă.