Poster financiar

BERD A SEMNAT ACORDURI DE ÎMPRUMUT CU MOLDOVA AGROINDBANK ŞI VICTORIABANK, OFERINDU-LE CÂTE 5 MIL. EURO

17 aprilie, 2019
BERD A SEMNAT ACORDURI DE ÎMPRUMUT CU MOLDOVA AGROINDBANK ŞI VICTORIABANK, OFERINDU-LE CÂTE 5 MIL. EURO

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a semnat miercuri, la Chişinău, acorduri de împrumut cu două bănci sistemice din RM – Moldova Agroindbank (MAIB) și Victoriabank (VB), oferindu-le câte 5 mil. euro pentru o perioadă de patru ani.

Potrivit reporterului agenţiei INFOTAG de la eveniment, ceremonia de semnare a contractelor de împrumut a avut loc la sediul reprezentanţei permanente a BERD în Moldova. Din partea BERD, acordurile de împrumut au fost semnate de directorul regional al BERD pentru instituțiile financiare, Henry Russell, iar din partea băncilor – de președinţii MAIB și VB, Serghei Cebotari și Bogdan Pleşuvescu. La ceremonia de semnare a participat șeful Delegației Uniunii Europene în Moldova, Peter Michalko, precum și reprezentanți ai Guvernului.

BERD este acționar al Moldova Agroindbank și Victoriabank, instituţii care ocupă primul și al patrulea loc printre cele 11 bănci din Moldova.

În calitate de acționar al Victoriabank încă de la mijlocul anilor ’90 al secolului al XX-lea, BERD a suspendat finanțarea băncii Victoriabank în 2003 în semn de protest împotriva pătrunderii acționarilor netransparenți în capitalul său. După 15 ani, BERD reia sprijinul financiar pentru Victoriabank, în care deține aproximativ 30% din acțiuni.

 

Comentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 18.04.2019 01:06:29 Vladimir
    Acum BERD este gata sa sustina bancile sale, clar lucru...

Se adaugă un comentariu

  • имя
  • email
  • mesaj
Vă mulțumim!
Comentariul a fost primit. Acesta va aparea pe site-ul după ce editorul îl aprobă.