Русский Română

Poster financiar

30 DE STUDENȚI DIN MOLDOVA VOR BENEFICIA DE O BURSĂ ÎN VALOARE DE 10 MII LEI ÎN CADRUL PROGRAMULUI „BURSE PENTRU VIITORUL TĂU”

24 aprilie, 2019
30 DE STUDENȚI DIN MOLDOVA VOR BENEFICIA DE O BURSĂ ÎN VALOARE DE 10 MII LEI ÎN CADRUL PROGRAMULUI „BURSE PENTRU VIITORUL TĂU”

În acest an, 30 de studenţi au devenit finalişti ai programului „Burse pentru Viitorul Tău” şi beneficiază de o bursă unică din partea Moldova Agroindbank (MAIB) în valoare de 10 mii lei. Proiectul este implementat împreună cu Centrul de Informaţii Universitare (CIU).

Potrivit agenției INFOTAG, grupul ţintă al proiectului sunt studenţii care provin din familii cu venituri modeste, din familii cu mulţi copii, care sunt orfani sau se află sub tutelă, şi/sau cu dizabilităţi, tineri atât din zonele urbane, cât şi din cele rurale.

Dintre ei, 16 sunt înmatriculaţi în anul I de studii la instituţiile universitare din republică, iar 14 tineri sunt bursieri ai ediţiilor precedente, promovaţi în anul II și III de studii, care au candidat pentru reînnoirea burselor, demonstrând reuşite academice şi implicare în activităţi extracurriculare. Tinerii au fost selectaţi de o comisie independentă de experţi, dosarele faiind evaluate în baza criteriilor de concurs.

Directorul CIU, Angela Muşet, a menționat că la ediţia curentă a programului „Burse pentru Viitorul Tău” s-au înscris 119 studenţi de la 17 instituţii de învăţământ superior din ţară.

„Pe parcursul celor cinci ediţii anuale ale programului, începând cu 2014, 540 de studenţi au participat la concurs, fiind oferite în total circa 200 de burse. Moldova Agroinbank este un exemplu elocvent în manifestarea responsabilității social-corporative, raspunzând la cele mai stringente necesități ale tinerei generații din Moldova și oferindu-le susținere în calea lor spre succes. Ne dorim ca mai multe întreprinderi și organizații să se inspire din acest exemplu, contribuind astfel la edificarea unei societăți prospere și stabile”, a spus ea.

În cadrul ceremoniei de premiere, bursierii au fost felicitaţi de Preşedintele Moldova Agroindbank, Serghei Cebotari, fiind încurajaţi să-şi urmeze visele şi să contribuie prin cunoştinţe şi viziuni moderne la construirea unui viitor prosper acasă, în Republica Moldova.

„Astăzi am ajuns la a V-a ediţie a proiectului „Burse pentru Viitorul Tău”. Avem o primă aniversare, pentru care îi felicit pe actualii şi foştii bursieri, precum şi pe partenerii noştri fideli în desfăşurarea proiectului, Centrul de Informaţii Universitare (CIU). Mă bucur mult să constat că în această perioadă am reuşit să atingem  obiectivul proiectului, cel de a asigura o susţinere continuă a studiilor şi de a motiva bursierii să urmeze studii de calitate. Vreau să cred că prin acest proiect reuşim să le sporim încrederea că şi acasă se poate de găsit susţinere pentru a construi un viitor decent”, a spus bancherul.

INFOTAG precizează: Una din misiunile sociale ale MAIB este producerea unei schimbări pozitive în societatea moldovenească, din punct de vedere al educaţiei copiilor şi tinerilor. Astfel, MAIB susţine Concursul Naţional de Business Planuri, care anual este organizat în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Tinerilor Manageri, deja de peste 16 ani banca acordă suport Centrului de Informaţii Universitare în realizarea Programului „Burse de Merit”, în cadrul căruia 50 cei mai buni studenţi ai ţării primesc burse speciale pentru studii. Moldova Agroindbank este un participant activ la evenimentele desfăşurate în cadrul Săptămânii Internaţionale a Educaţiei Financiare, inclusiv a celor organizate de către Banca Naţională a Moldovei. Revista britanică „Capital Finance International” a desemnat Moldova Agroindbank drept “Best Social Impact Bank – Moldova”, acest premiu fiind o recunoaştere a implicării active a băncii în susţinerea proiectelor de responsabilitate socială.

 

Se adaugă un comentariu

  • имя
  • email
  • mesaj
Vă mulțumim!
Comentariul a fost primit. Acesta va aparea pe site-ul după ce editorul îl aprobă.