maib_esspreso
Русский Română

Poster financiar

O MISIUNE A FMI, CONDUSĂ DE RUBEN ATOYAN, SE VA AFLA ÎN MOLDOVA ÎN PERIOADA 26 IUNIE – 10 IULIE

20 iunie, 2019
O MISIUNE A FMI, CONDUSĂ DE RUBEN ATOYAN, SE VA AFLA ÎN MOLDOVA ÎN PERIOADA 26 IUNIE – 10 IULIE

O echipă de experţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de Ruben Atoyan, se va afla în vizită de lucru la Chișinău în perioada 26 iunie – 10 iulie 2019.  Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta se menţionează într-o declaraţie de presă a Reprezentantului Permanent al FMI în Republica Moldova, Volodymyr Tulin.

„Pe parcursul vizitei, misiunea va purta discuții cu autoritățile în contextul evaluării Programului susținut de FMI prin mecanismele de finanțare ECF (Mecanismul extins de creditare) și EFF (Mecanismul de finanţare extinsă)”, se arată în document.

Misiunea va analiza evoluțiile recente din economie și progresul atins în implementarea programului, va actualiza prognoza macroeconomică și va discuta cu autoritățile despre politicile macroeconomice pe viitor.

După cum a informat anterior INFOTAG, Programul pe trei ani al autorităților moldovenești, susținut de FMI, a fost aprobat la 7 noiembrie 2016. El este finanțat printr-un credit în valoare totală de 129,4 milioane de drepturi speciale de tragere (DST) (sumă echivalentă cu circa 179 milioane dolari S.U.A. și cu cca ¾ din cota deținută de Republica Moldova la FMI), din care 81,4 milioane DST (circa 112 milioane dolari S.U.A.) au fost deja debursate. Două treimi din suma creditului este acordată în baza Mecanismului extins de creditare (ECF), care prevede o rată a dobânzii egală cu zero până la finele anului 2018, o perioadă de graţie de cinci ani și jumătate și un termen de rambursare de 10 ani. Restul creditului este acordat în baza Mecanismului de finanţare extinsă (EFC), care prevede o rată anuală a dobânzii egală cu rata de bază a dobânzii pentru DST (la moment, 2,1 la sută), un termen de rambursare de 10 ani și o perioadă de graţie de patru ani și jumătate.

 

Comentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 20.06.2019 12:10:22 Svetlana
    Noi trebue sa pastram relatiile bune cu FMI, asta pentru noi este sarcina principala.

Se adaugă un comentariu

  • имя
  • email
  • mesaj
Vă mulțumim!
Comentariul a fost primit. Acesta va aparea pe site-ul după ce editorul îl aprobă.