Poster financiar

BERD A OFERIT MOLDOVA AGROINDBANK UN CREDIT ÎN VALOARE DE 8 MIL. DE DOLARI ÎN CADRUL PROGRAMULUI DE FACILITARE A COMERȚULUI

05 iulie, 2019
BERD A OFERIT MOLDOVA AGROINDBANK UN CREDIT ÎN VALOARE DE 8 MIL. DE DOLARI ÎN CADRUL PROGRAMULUI DE FACILITARE A COMERȚULUI

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a acordat băncii Moldova Agroindbank (MAIB) 8 milioane de dolari în cadrul Programului de Facilitare a Comerțului (Trade Facilitation Programme - TFP), care vine în susţinerea importatorilor și exportatorilor. Potrivit agenției INFOTAG, un acord în acest sens a fost semnat de Reprezentantul Permanent al BERD în Moldova, Angela Sax, cu președintele MAIB, Serghei Cebotari.

În cadrul acestui program popular, băncile beneficiază de susţinere financiară din partea BERD. Acest program include două facilități. Facilitate de garantare (Guarantee Facility) presupune garantarea instrumentelor de plată/garantare emise de băncile comerciale, asumându-şi astfel riscul băncilor emitente. La solicitarea băncilor emitente, BERD emite instrumentul său de garantare (acreditiv stand-by/SG) în favoarea băncilor beneficiare. Facilitate de Credit (Cash Advances) presupune acordarea de credite pe termen scurt pentru finanţarea tranzacţiilor comerciale de import/export.

Solicitat de reporterul agenţiei INFOTAG, Serghei Cebotari a spus că, prin participarea la programul TFP, Moldova Agroindbank va putea susține în mod substanțial participanții la comerțul exterior – pe numeroșii săi clienți care exportă și importă produse și bunuri.

„Cu ajutorul acreditivelor, vom putea efectua operativ tranzacțiile clienților noștri cu ajutorul relațiilor apropiate și de parteneriat ale băncilor din alte țări care fac parte din Programul de Facilitare a Comerțului”, a spus Serghei Cebotari.

El a atras atenţia şi la o altă posibilitate importantă a MAIB – acordarea creditelor către clienți pe un termen de până la 24 de luni.

„Această oportunitate, având în vedere costul atractiv al acestor resurse, este un avantaj incontestabil”, a declarat Serghei Cebotari.

 

Comentarii [ 8 ] adaugă comentariu

  1. 05.07.2019 05:23:36 Elena
    MAIB este plin de banii, inca mai are nevoe?
  2. 05.07.2019 05:30:42 Alexei
    Daca riscuri sunt mici da costu - mic, de ce nu?
  3. 07.07.2019 06:44:55 Serhio
    Cine - cine, da dl Cebotari este bancher care totdeauna stie ce sa face cu active...
  4. 08.07.2019 07:16:03 Istvan
    Pentru MAIB acum vin timpu greu, concurentia sa creasca, a vinit ungurii, rominii si bulgarii, da piata a ramas acelas...
  5. 10.07.2019 03:26:57 Aleftina
    Ce zimbetu frumos are Serghei Cebotari! Acum cu furtul el are probleme, cu care sa ocupa zi si noapte. El vre sa face tot posibil ca nu sa perde imagina MAIB.
  6. 13.07.2019 01:34:24 Stas
    MAIB scilico ne dai, on vse razmestit i budet prositi eshe! On meri v svoem razvitii ne znaet, emu trudno predstaviti, scajem, gde ee craea i graniti.
  7. 17.07.2019 10:24:16 Vlada
    Kak horoso Serghei Cebotari znaet podhod ko vsem.
  8. 23.07.2019 11:00:04 Alexandra
    Otcuda u Cebotarea stolico sarma i delicatnosti? Cto ego etomu naucil i cogda?

Se adaugă un comentariu

  • имя
  • email
  • mesaj
Vă mulțumim!
Comentariul a fost primit. Acesta va aparea pe site-ul după ce editorul îl aprobă.