Poster financiar

MOLDOVA AGROINDBANK A OFERIT PESTE 2 MIL. DE EURO ÎN CADRUL LINIEI DE CREDITARE EU4BUSINESS-BERD

19 august, 2019
MOLDOVA AGROINDBANK A OFERIT PESTE 2 MIL. DE EURO ÎN CADRUL LINIEI DE CREDITARE EU4BUSINESS-BERD

De la mijlocul lunii aprilie, cea mai mare instituției financiară din țară - Moldova Agroindbank a oferit pentru șase clienţi peste 2 mil. de euro în cadrul Liniei de Creditare EU4Business-BERD.

Surse din cadrul băncii au relatat pentru agenția INFOTAG, că creditele acordate conţin o porţiune de grant din partea Uniunii Europene în mărime de 10-15%. De asemenea, antreprenorii au parte şi de asistenţă şi consultanţă creditară profesionistă din partea experților internaționali.

Vicepreşedinte al MAIB, Oleg Paingu, a menționat că procesul de contractare a unui credit EU4Business-BERD la MAIB este unul obişnuit, fără a se diferenţia esenţial de alte tipuri de finanţări.

„Susţinem inovaţiile şi iniţiativele IMM-urilor, care îşi propun să avanseze la o etapă calitativ mai înaltă procesele tehnologice de producere, să-şi modernizeze echipamentele şi să se alinieze la standardele Uniunii Europene. Avem convingerea că antreprenorii sunt motorul economiei naţionale, iată de ce acordăm tot sprijinul IMM-urilor din R. Moldova”, a declarat bancherul.

Potrivit lui, prin intermediul Liniei de Creditare EU4Business-BERD de la MAIB, de exemplu, la Spitalul din Bălţi a fost achiziţionat un aparat de rezonanţă magnetică nucleară, iar un alt antreprenor a achiziționat din Italia un utilaj pentru producerea mixturilor asfaltice.

Reprezentanții băncii menționează că beneficiarii acestor resurse financiare pot fi întreprinderile mici şi mijlocii, inclusiv start-up-urile, care deja au început activitatea.

„Linia de creditare le va permite clienţilor MAIB să-şi mărească capacităţile, să-şi sporească calitatea produselor şi să câştige încrederea consumatorilor atât pe piaţa internă, cât şi pe cea din UE”, a spus directorul unei sucursale MAIB Natalia Sălcuţan.

După cum a informat agenția INFOTAG, la 17 aprilie curent, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a semnat, la Chişinău, acorduri de împrumut cu două bănci sistemice din RM – Moldova Agroindbank și Victoriabank, oferindu-le câte 5 mil. euro pentru o perioadă de patru ani. BERD este acționar al Moldova Agroindbank și Victoriabank, instituţii care ocupă primul și al patrulea loc printre cele 11 bănci din Moldova.

 

Comentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 23.08.2019 03:25:32 Ana
    Bravo ca in asa starea in economia nationala MAIB are cui da credite.

Se adaugă un comentariu

  • имя
  • email
  • mesaj
Vă mulțumim!
Comentariul a fost primit. Acesta va aparea pe site-ul după ce editorul îl aprobă.