Poster financiar

CEI MAI BUNI STUDENŢI SUNT INVITAŢI SĂ PARTICIPE LA PROGRAMUL „BURSE DE MERIT 2019”

15 ianuarie, 2020
CEI MAI BUNI STUDENŢI SUNT INVITAŢI SĂ PARTICIPE LA PROGRAMUL „BURSE DE MERIT 2019”
Centrul de Informații Universitare invită studenţii de la universităţile din Moldova să participe la programul „Burse de Merit 2019”, organizat sub egida Consiliului Rectorilor din RM, cu sprijinul financiar al Moldova Agroindbank și Orange Moldova.

Surse din cadrul Centrului au comunicat agenţiei INFOTAG că, în cadrul programului, cei mai buni studenţi pot obţine una dintre cele 50 de burse în valoare de 12 mii lei. În acest an, 35 de burse sunt destinate studenților din ultimul an de studii superioare de licență, iar 15 burse sunt destinate studenților din primul an de studii superioare de master.

La concurs pot participa studenţii care au o medie a notelor pentru toţi anii de studii nu mai mică de 9 pentru domeniile ştiinţelor social-umaniste, 8,5 – pentru studenţi din domeniile ştiinţelor exacte, tehnice şi medico-biologice şi 8 – în cazul studenţilor cu dizabilităţi şi/sau orfani.

Termenul limită de depunere a cererilor şi actelor de participare expiră la 20 ianuarie, ora 17.00.

Concursul constă din două etape de selecţie a candidaţilor, în baza dosarelor depuse şi a unui test de cultură generală. Dosarele admise pentru concurs vor fi examinate de către Consiliul de Experţi Independenţi.

Directorul general al programului, în persoana preşedintelui Comitetului de Conducere al Moldova Agroindbank, Serghei Cebotari, a menţionat că banca sprijină financiar programul deja de 19 ani, acesta fiind un proiect pe termen lung al politicii de responsabilitate socială corporativă.

„Tinerii sunt bogăţia țării, având un potențial înalt pentru dezvoltare în viitor. Astăzi ei îi reprezintă pe cei care deja mâine vor determina progresul și recunoașterea Republicii Moldova pe arena mondială. Anume de aceea MAIB susține aspirațiile tinerilor, motivându-i prin diferite proiecte sociale și financiare să crească și să se dezvolte personal și profesional. Prin urmare, îi încurajăm pe studenți să participe activ la programul „Burse de merit 2019”. Vom depune toate eforturile pentru a asigura continuitatea și dezvoltarea progresivă a acestui program și a altor proiecte similare în domeniul educației, înțelegând că tinerii sunt viitorul țării noastre”, a spus bancherul.

Anul acesta programul împlinește 24 de ani. În această perioadă, peste 1500 de studenți ai Republicii Moldova au devenit deținători ai burselor de merit.

 

Comentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 16.01.2020 11:59:39 Horia
    Bine ca in Moldova este asa banca ca MAIB.
  2. 20.01.2020 12:47:56 Svetlana
    Poate cumva MAIB are posibilitate sa majoreaza butse?

Se adaugă un comentariu

  • имя
  • email
  • mesaj
Vă mulțumim!
Comentariul a fost primit. Acesta va aparea pe site-ul după ce editorul îl aprobă.