Poster financiar

MOLDOVA AGROINDBANK DISPUNE DE SUFICIENT CAPITAL PENTRU A PLĂTI ACŢIONARILOR DIVIDENDE PENTRU ANUL 2019 - SERGHEI CEBOTARI

28 februarie, 2020
MOLDOVA AGROINDBANK DISPUNE DE SUFICIENT CAPITAL PENTRU A PLĂTI ACŢIONARILOR DIVIDENDE PENTRU ANUL 2019 - SERGHEI CEBOTARI

BC Moldova Agroindbank S. A. (MAIB) a încheiat anul 2019 cu rezultate financiare demne de cea mai mare bancă din ţară, a declarat preşedintele MAIB, Serghei Cebotari.

Potrivit agenţiei INFOTAG, într-un interviu pentru numărul de vineri al ziarului "Logos-press", el a spus că, "în 2019, echipa băncii a reuşit să se distanţeze de principalii concurenţi, consolidându-şi şi mai mult poziţiile la principalii indicatori de performanţă - active, depozite, credite, profit".

"Deţinem 28,6% din activele sistemului bancar. Banca a înregistrat cel mai mare profit, atât în istoria băncii, cât şi în istoria sectorului bancar. Avem o cotă de piaţă de peste 35% pentru credite şi aproximativ 30% pentru depozite. Aceşti indicatori arată încrederea clienţilor şi partenerilor în bancă, ceea ce a ajutat la creşterea valorii acţiunilor băncii, al căror preţ a atins un nivel record de 3200 lei per acţiune cu valoarea nominală de 200 lei", a spus Cebotari.

Întrebat despre plata dividendelor către acţionari în baza rezultatelor anului 2019, preşedintele MAIB a spus că banca dispune de suficientă putere şi suficientă capitalizare nu numai pentru a plăti dividende, ci şi pentru a asigura dezvoltarea băncii pe termen mediu şi lung.

"În prezent, banca pregăteşte informaţiile necesare pentru includerea în testul de stres, ale cărui rezultate vor sta la baza cererii noastre de aprobare preliminară de către Banca Naţională a distribuţiei profitului", a declarat şeful băncii.

Bancherul a mai spus că, datorită situaţiei actuale, are toate motivele de optimism în ceea ce priveşte plata dividendelor.

"Desigur, mai întâi aşteptăm concluzia BNM referitor la această chestiune", a spus preşedintele MAIB.

 

Comentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 28.02.2020 06:40:42 Ilona
    Pna chind MAIB este cel mai puternic pe piata, din pacate nu este deja cel mai efectiv.
  2. 28.02.2020 06:41:48 Eleonora
    Cred ca peste teri-cinci ani dl Cebotari poate sa da raport^ "Profit net MAIB este 1 000 000 000 de lei!!!"it
  3. 29.02.2020 08:58:57 Ilarion
    Pentru asa rezultate echipa MAIB merita fara doar si poate un bonus solid!

Se adaugă un comentariu

  • имя
  • email
  • mesaj
Vă mulțumim!
Comentariul a fost primit. Acesta va aparea pe site-ul după ce editorul îl aprobă.