Poster financiar

SONDAJ: APROXIMATIV 45% DINTRE ANTREPRENORI INSISTĂ ASUPRA REDUCERII POVERII FISCALE DIN CAUZA COVID-19

17 aprilie, 2020
SONDAJ: APROXIMATIV 45% DINTRE ANTREPRENORI INSISTĂ ASUPRA REDUCERII POVERII FISCALE DIN CAUZA COVID-19

Aproximativ 45% dintre antreprenorii din Republica Moldova consideră că pentru a sprijini mediul de afaceri în situația cauzată de noul coronavirus (COVID-19), autoritățile ar trebui să reducă povara fiscală. Despre aceasta se relatează într-un studiu sociologic al Camerei de Comerţ Americană din Moldova (AmCham), realizat în rândurile reprezentanților mediului de afaceri.

Potrivit agenției INFOTAG, mulți respondenți consideră că este necesară amânarea termenului limită pentru plata impozitelor și taxelor pentru anul 2020 și reducerea impozitelor pentru companiile care continuă să plătească salariile angajaților.

De asemenea, 35% dintre respondenți au sugerat introducerea unor măsuri unitare sau specifice pentru susținerea industriei lor, 30,5% - acordarea unor credite în regim preferențial, 21% - acordarea ajutoarelor financiare, 18,6% - instituirea unei perioade de garanție la plata creditelor.

Sondajul a fost derulat de către AmCham Moldova în perioada 30 martie-6aprilie, pe baza informațiilor furnizate de către 315 companii participante. Studiul a fost prezentat Consiliul Economic pe lângă Prim-ministru și Agenției de Investiții. De asemnea, acesta a fost discutat la Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Ministrul Economiei, Sergiu Railean, a menționat că ministerul va analiza posibilitatea dezvoltării unor programe de împrumuturi nerambursabile care să subvenționeze o parte din dobândă sau să ofere garanții unei părți semnificative din costul împrumutului.

„Am negociat cu toate instituțiile financiare internaționale pentru a găsi noi surse de sprijin pentru mediul de afaceri. Aceștia și-au exprimat dorința de a extinde și regla mecanismele de finanțare pentru antreprenorii afectați de criza pandemică. Domeniile prioritare pe care ne concentrăm sunt întreprinderile mici și mijlocii, precum și afacerile din sectoarele afectate”, a subliniat el.

 

Se adaugă un comentariu

  • имя
  • email
  • mesaj
Vă mulțumim!
Comentariul a fost primit. Acesta va aparea pe site-ul după ce editorul îl aprobă.