Interviu

NOUL DIRECTOR PHILIP MORRIS MOLDOVA, ELENA NAUMENKO: MISIUNEA NOASTRĂ RĂMÂNE NESCHIMBATĂ

26 decembrie, 2019

Philip Morris Moldova are un nou director. Conducerea companieia fost preluată de către Elena Naumenko, care deține o experiență vastă de activitate în cadrul corporației. Elena Naumenko a ocupat poziții cheie în filiala ucraineană a companiei în diverse domenii precum vânzări, afaceri externe, finanțe. Împreună cu echipa Philip Morris Moldova, Elena intenționează să continue cursul asumat de către companie – crearea viitorului fără fum de țigară, prin oferirea alternativelor mai puțin nocive decât țigările, fumătorilor adulți.

Întrebare: Elena, când v-ați alăturat echipei Philip Morris International și cum s-a transformat, în timp, compania?

Răspuns: Am venit la Philip Morris acum unsprezece ani. Activitatea principală a companiei consta în producerea și comercializarea țigaretelor convenționale. Eu nici nu puteam să îmi imaginez, pe atunci, cât de serios se va schimba vectorul nostru de dezvoltare. În momentul lansării dispozitivului de încălzire a tutunului IQOS, lucrurile au început să se transforme rapid - noi am remodelat, într-un timp record, procesele de lucru existente și am integrat în business noi instrumente, exact ca într-un startup.

Noua misiune a adus un suflu nou companiei, care a devenit mai dinamică, mai deschisă și mai creativă. Învățăm să ne auzim consumatorul, adică fumătorii adulți. Vreau să menționez că utilizarea IQOS nu este lipsită total de riscuri, însă pentru fumătorii care de altfel ar continua să fumeze, IQOS reprezintă o alternativă mai bună.

Întrebare: Cum ați perceput propunerea de a veni la conducerea companiei Philip Morris Moldova?

Răspuns: Îmi plac provocările, încerc mereu să mă dezvolt și să cresc profesional, din acest motiv am acceptat cu bucurie propunerea. Moldova, Ucraina, Armenia și Georgia sunt un cluster unic, cunosc foarte bine realizările echipei de aici și pot spune că oamenii sunt foarte creativi și deschiși către noi experiențe – acesta este un alt factor care m-a convins că decizia de a mă alătura filialei moldovenești este una bună.

Întrebare: Prin ce se deosebește piața Ucrainei de cea a Moldovei?

Răspuns: În primul rând prin amploare. Populația Ucrainei depășește de peste 10 ori pe cea a Moldovei, respectiv și filiala ucraineană a Philip Morris este mult mai mare. Dar filialele mai mici au avantajele lor - este mai simplu să lansezi proiecte noi, să experimentezi și să vezi imediat rezultatele. Chiar și pentru Ucraina, unele proiecte implementate de echipa din Moldova au devenit practici de succes. De asemenea, faptul că echipa este una mică, îți oferă posibilitatea de a interacționa cu fiecare angajat în parte și de a construi o relație personală.

Întrebare: Care sunt prioritățile pentru anul viitor?

Răspuns: Prioritatea noastră rămâne consumatorul și confortul acestuia. Vom continua să extindem rețeaua IQOS, deschizând noi puncte de vânzare a dispozitivelor IQOS, a rezervelor de tutun HEETS, dar și centre de deservire la nivel național, ca să fim cât mai aproape de utilizatorii noștri. În prezent, am lansat IQOS în 7 orașe din țară și vom continua să ne extindem. Acest lucru, probabil, nu se întâmplă atât de repede cum ne dorim, întrucât este nevoie de investiții și de instruirea personalului, pentru a asigura o deservire calitativă a utilizatorilor și a fumătorilor adulți, care au decis să aleagă o alternativă mai bună țigărilor.

Întrebare: Începând cu 1 ianuarie 2020, vor intra în vigoare mai multe modificări la Legea privind controlul tutunului. În ce măsură vor fi afectați utilizatorii IQOS de aceste prevederi?

Răspuns: Pentru Philip Morris International este importantă nu doar oferirea unei alternative mai bune fumatului, dar și asigurarea cu servicii de calitate și cu informații necesare despre produs. Din 1 ianuarie, Serviciul Clienți IQOS în continuare este la dispoziția consumatorilor pentru a răspunde la orice întrebare. De asemenea, experții din punctele de vânzare sunt pregătiți să acorde utilizatorilor suportul necesar.

Întrebare: Ce noutăți pregătește compania pentru anul viitor?

Răspuns: Așa cum spuneam, ne-am asumat o serie de angajamente în fața utilizatorilor, astfel, vom continua să investim în știință și tehnologie pentru a oferi un produs revoluționar susținut de cele mai riguroase studii și cercetări. Vom continua să lansăm versiuni îmbunătățite IQOS și să extindem gama HEETS, care vor fi disponibile pentru toți fumătorii adulți din Moldova.

Commentarii [ 7 ] adaugă comentariu

  1. 2019.12.26 16:57 Demean
    Este asa tinerica si frumusica...
  2. 2019.12.26 17:01 Victoria
    La asa nivel de companiile straine politica corporativa este la cel mai innalt nivel.
  3. 2019.12.26 17:03 Vica
    Prioritatea noastră rămâne consumatorul și confortul acestuia. - Cum sa realizati asa ceva daca preturile tot timpu cresc si cresc?
  4. 2019.12.27 18:22 Alexei
    Este foarte si foarte bine chind cresc cadre din partea tineretului...
  5. 2019.12.28 22:22 Изя
    Удачи ей и всего доброго...
  6. 2019.12.30 13:28 Valeriu
    Nu stiu care poate sa fi succese, chind piata in Moldova atit de mica.
  7. 2020.01.15 19:44 Boris
    Dna deja prezinta o generatie noua, cara are capacitatea si experienta de la occident.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.