Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

NICOLAE DUDĂU A DEZMINŢIT ZVONURILE PRIVIND POSIBILA SA DEMISIE DIN FUNCŢIA DE MINISTRU DE EXTERNE

12.09.2002

Chişinău. Ministrul moldovean de externe, Nicolae Dudău, a dezminţit zvonurile privind posibila sa demisie.

El a afirmat, într-o convorbire cu reporterul INFOTAG, că "deocamdată nu are nici un plan de a pleca la muncă diplomatică în străinătate".

"Nu mi s-au făcut reproşuri în privinţa lucrului în calitate de ministru de externe, de aceea lucrez în continuare", a menţionat Dudău. În ultima vreme, se vorbeşte cu insistenţă că Dudău va pleca în calitate de ambasador în Franţa sau în Ucraina. Potrivit aceloraşi zvonuri, funcţia de ministru ar putea să o ocupe prim-viceministrul Ion Căpăţină, sau Dumitru Diacov, preşedintele Partidului Democrat. Însă Dudău dezminte categoric aceste zvonuri.

Se mai zice că în anul viitor ministru de externe ar putea deveni Mihai Popov, actualmente ambasador al Moldovei în Franţa. Acest lucru este legat de faptul că Republica Moldova urmează să exercite în anul viitor preşedinţia Comitetului Miniştrilor de Externe al Consiliului Europei, iar Popov ar face faţă mai bine ca alţii acestei misiuni, el fiind considerat diplomatul moldovean nr. 1.

Dudău a confirmat că Popov va fi rechemat în timpul apropiat din funcţia de ambasador la Paris, deoarece îi expiră mandatul. El va fi numit imediat ambasador la Bruxelles, în locul lui Ion Căpăţină, care a fost desemnat recent în funcţia de prim-viceministru de externe. Tot în legătură cu expirarea mandatului, Vasile Şova va fi rechemat din funcţia de ambasador al Moldovei în Beijing. Deja s-a decis că în locul său va fi numit Victor Borşevici.

În timpul apropiat, va fi semnat decretul privind numirea ambasadorului în Austria. Precum a mai informat agenţia INFOTAG, această funcţie, rămasă vacantă de la începutul anului curent, va fi ocupată de Natalia Gherman, fiica primului preşedinte al Moldovei, Mircea Snegur.

Deocamdată, rămîne vacantă funcţia de ambasador al Moldovei în Elveţia. Deja a expirat sau este pe punctul de a expira termenul de aflare în misiune diplomatică în străinătate a ambasadorilor Moldovei în Bulgaria şi în Italia. Potrivit Legii cu privire la serviciul diplomatic, care a intrat în vigoare, termenul de aflare în funcţia de ambasador nu poate depăşi patru ani.

Ministrul a menţionat că tuturor foştilor ambasadori li se vor propune funcţii în aparatul MAE. El şi-a exprimat regretul în legătură cu faptul că nu toţi acceptă postul oferit şi preferă să plece din MAE. Ultimul exemplu în acest sens este abandonarea serviciului diplomatic de către fostul ambasador al Moldovei în Rusia, Valeriu Bobuţac, care a fost numit în funcţia de prim-viceministru de externe, dar el a refuzat categoric să mai lucreze în MAE.

Adaugă comentariu

MAIB promotii