Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

CURTEA SUPREMĂ DE JUSTIŢIE A DECIS SĂ ANULEZE DOCUMENTELE DE FONDARE A COMPANIEI AIR MOLDOVA

19.09.2002

Chişinău. Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) a Moldovei a respins, în şedinţa de miercuri, acţiunea intentată de unul dintre fondatorii companiei Air Moldova - compania Unistar Ventures. Investitorul străin a contestat decizia Judecătoriei Economice Republicane privind anularea documentelor de fondare a companiei Air Moldova în CSJ. Prin decizia sa, CSJ a invalidat, de fapt, documentele de fondare a companiei.

Precum a mai informat agenţia INFOTAG, decizia Judecătoriei Economice privind invalidarea documentelor de fondare a companiei aeriene Air Moldova a intrat în vigoare la 21 august 2002. Acţiunea pentru invalidarea documentelor a fost intentată în Judecătoria Economică de Administraţia de Stat a Aviaţiei Civile (ASAC).

În şedinţa CSJ de miercuri, Tudor Andriuţă, jurist la ASAC, a afirmat că procedura de fondare a companiei cu capital străin Air Moldova, în luna mai anul 2000, s-a desfăşurat cu încălcări serioase ale legislaţiei în vigoare în Moldova: nu a fost redactat protocolul de intenţii, lipsea autorizaţia corespunzătoare de la Ministerul Privatizării şi alte documente importante pentru fondarea companiei.

Nicolae Roşca, jurist la compania Unistar Ventures, a respins aceste afirmaţii, menţionînd că întreaga procedură de fondare a întreprinderii s-a desfăşurat în conformitate cu legislaţia.

În opinia lui Roşca, decizia Judecătoriei Economice discreditează sistemul judiciar din republică şi înseamnă exproprierea bunurilor unui investitor străin.

"Întrucît o instanţă atît de înaltă cum este CSJ a respins acţiunea noastră, vom fi nevoiţi să apelăm la instanţele judiciare internaţionale, pentru a ne apăra", a afirmat Nicolae Roşca.

INFOTAG precizează: Întreprinderea mixtă Air Moldova SRL a fost înfiinţată în luna mai anul 2000 pe baza companiei de stat Air Moldova. Atunci, 49% din acţiuni au trecut în proprietatea companiei germane Unistar Ventures GmbH - filială a instituţiei financiare Dresdner Bank. În urma investiţiilor făcute de partea germană, capitalul social al companiei aeriene a ajuns la 60 mln. de lei, aproape dublîndu-se.

Adaugă comentariu

MAIB promotii