Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

A ÎNCEPUT SESIUNEA PARLAMENTARĂ DE TOAMNĂ-IARNĂ

26.09.2002

Chişinău. Speakerul Eugenia Ostapciuc a deschis joi prima şedinţă plenară din sesiunea de toamnă-iarnă.

Precum relatează reporterul parlamentar al agenţiei INFOTAG, ea a afirmat, în cuvîntarea de deschidere, că într-un an şi jumătate de activitate, actualul corp de deputaţi a adoptat acte legislative orientate spre realizarea programului guvernului "Renaşterea economiei - renaşterea ţării".

În opinia speakerului, s-au înregistrat rezultate deosebite în prima jumătate a anului 2002. PIB-ul a crescut cu 6,4%, producţia industrială - cu 11,4%, iar cea agricolă - cu 4,8%. Salariul a sporit în medie cu 30%, pensia minimă a ajuns la 140 de lei, au fost create 9 mii de noi locuri de muncă.

Eugenia Ostapciuc a pomenit, printre sarcinile imediate în economie, crearea condiţiilor pentru accelerarea procesului postprivatizare, dezvoltarea businessului mic şi mijlociu, atragerea investiţiilor în economie şi promovarea exportului.

Speakerul a afirmat, la deschiderea sesiunii, că deputaţii urmează să examineze şi să adopte legile: cu privire la asigurarea socială, cu privire la indexarea depunerilor de la Banca de Economii, cu privire la reformarea sistemului de pensionare, cu privire la referendum şi, desigur, cu privire la bugetul de stat şi cu privire la bugetul de asigurare socială pe anul 2003.

Ostapciuc i-a îndemnat pe deputaţi să acorde o atenţie deosebită chestiunilor ce ţin de restabilirea integrităţii teritoriale a ţării şi, în particular, proiectului de Acord de soluţionare a problemei transnistrene, propus de OSCE, Rusia şi Ucraina.

În opinia speakerului, Republica Moldova ar trebui să folosească mai intens calitatea de membru al Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est, al Organizaţiei Mondiale a Comerţului, al organizaţiei de Cooperare Economică la Marea Neagră (CEMN) pentru apropierea zilei cînd va adera la Uniunea Europeană.

Preşedintele parlamentului a salutat iniţiativa preşedintelui Vladimir Voronin privind crearea unei comisii pentru integrarea europeană. Ea consideră că imaginea Moldovei se va ameliora esenţial în ochii comunităţii mondiale dacă va reuşi să preia preşedinţia Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei şi a CEMN.

Speakerul a chemat opoziţia la conlucrare pentru o activitate legislativă fructuoasă.

Adaugă comentariu

MAIB promotii