Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

DUMINICĂ SEARA, PREŞEDINTELE VLADIMIR VORONIN A AVUT ÎNTREVEDERI CU TOŢI PREŞEDINŢII ŢĂRILOR DIN CSI

07.10.2002

Chişinău. După sosirea la Chişinău a preşedinţilor ţărilor din CSI pentru a participa la summit, duminică seara au avut loc întrevederi bilaterale ale şefilor de stat.

Precum informează agenţia INFOTAG, citînd biroul de presă al preşedintelui Moldovei, Vladimir Voronin a avut întrevederi practic cu toţi şefii de stat. El l-a întîmpinat la aeroport pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, unde au avut o scurtă convorbire. Cei doi şefi de stat au discutat chestiuni ce ţin de evoluţia cooperării bilaterale, de impulsionarea proceselor de integrare în cadrul CSI, precum şi de soluţionarea conflictului transnistrean.

Preşedintele Vladimir Putin şi-a exprimat încrederea că problema transnistreană va fi soluţionată. În opinia sa, pentru aceasta urmează să se întreprindă paşi concreţi. El a menţionat că această chestiune va fi discutată la summitul şefilor de stat din CSI luni.

În timpul întrevederilor care au avut loc, Vladimir Voronin s-a pronunţat pentru crearea unui sistem de transport unic în CSI, a unei alianţe energetice şi pentru implementarea sistemului de standardizare unic.

În timpul întrevederii cu Aleksandr Lukaşenko, el a menţionat că în anul curent schimburile comerciale dintre Republica Moldova şi Belarus au sporit cu 24%, ajungînd la $43 mln. Preşedintele Voronin şi-a exprimat satisfacţia în legătură cu faptul că în anul curent Guvernul Belarusiei a adoptat hotărîrea de a scuti de plata TVA-ului mărfurile importate din Moldova. El i-a mulţumit, de asemenea, lui Lukaşenko pentru sprijinul acordat Moldovei să obţină statutul de observator în Uniunea Economică Euro-Asiatică (UEEA).

În cadrul întrevederii cu preşedintele Azerbaidjanului, Gheidar Aliev, s-au discutat perspectivele dezvoltării cooperării dintre cele două ţări, atît pe bază bilaterală, cît şi în cadrul organismelor internaţionale.

Vladimir Voronin a subliniat interesul republicii "de a-şi extinde şi aprofunda cooperarea în diverse domenii cu Azerbaidjanul, precum şi de a pune în aplicare întregul potenţial existent în sfera schimburilor comercial-economice".

Preşedinţii celor două ţări au discutat posibilitatea elaborării unui acord de cooperare pe termen lung între guvernele Moldovei şi Azerbaidjanului, precum şi a înfiinţării unor culoare pentru transportarea petrolului din Marea Caspică în Europa inclusiv prin teritoriul Moldovei. În timpul reuniunii şefilor de stat din GUUAM, din luna iulie anul curent, preşedintele Vladimir Voronin a declarat că "cooperarea Moldovei în GUUAM îşi pierde rostul dacă conducta pentru transportarea petrolului în ţările Europei Occidentale va ocoli Moldova".

În timpul întrevederii preşedinţilor celor două ţări, au fost discutate, de asemenea, perspectivele soluţionării conflictelor din Transnistria şi din Nagornîi Karabah.

Adaugă comentariu

MAIB promotii