Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

GUVERNUL A EXPEDIAT BĂNCII MONDIALE RAPORTUL PRIVIND EXECUTAREA PORTOFOLIULUI DE CREDIT

11.10.2002

Chişinău. Guvernul a expediat la Washington Raportul privind executarea portofoliului de credit al Băncii Mondiale, încadrîndu-se astfel în termenul convenit, 10 octombrie.

La sfîrşitul acestei luni (28 octombrie), la Chişinău urmează să sosească directorul regional al BM, Luca Barbone.

Vicepremierul Ştefan Odagiu, ministru al economiei, a menţionat, pentru agenţia INFOTAG, că în cadrul acestei misiuni urmează să fie examinare proiectele BM aflate în stadiu de implementare, precum şi completarea portofoliului cu noi proiecte.

Odagiu a avut un schimb de opinii la acest subiect cu Carlos Elbirt, reprezentant permanent al BM la Chişinău.

Potrivit spuselor sale, au fost abordate aspectele ce ţin de derularea unui subproiect privind reforma sectorului public, precum şi modalităţile de identificare a păturilor social vulnerabile în Republica Moldova şi recomandările de susţinere a acestora.

Odagiu a mai spus că a discutat cu Carlos Elbirt despre o colaborare mai amplă în vederea elaborării Strategiei de reducere a sărăciei şi creştere economică, în parte, posibilitatea de acordare a unui grant Institutului Naţional de Economie şi Informaţie, subordonat Ministerului Economiei, pentru elaborarea Planului naţional de dezvoltare dirabilă, precum şi a altor documente strategice.

IINFOTAG a informat anterior că în prezent Ministerul Economiei desfăşoară consultări cu ministerele şi departamentele ramurale privind elaborarea stategiilor de reducere a sărăciei şi creştere economică pe sectoare. Elaborarea acestora va fi încheiată la sfîrşitul lunii martie 2003. După care, se va purcede la elaborarea documentului la nivel naţional, care urmează a fi prezentat organismelor financiare internaţionale, altor donatori.

Creditele pentru implementarea Strategiei de reducere a sărăciei şi creştere economică vor fi concesionale, pe 40 de ani, cu o perioadă de graţie de 10 ani şi cu rata dobînzii de 0,75% anual.

Adaugă comentariu

MAIB promotii