Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

SECRETARUL GENERAL AL CE L-A NUMIT PE JORGEN GRUNNET ÎN CALITATE DE REPREZENTAT PERMANENT AL SĂU ÎN MOLDOVA...

15.10.2002

Chişinău. Walter Schwimmer, secretar general al Consiliului Europei, l-a numit pe danezul Jorgen Grunnet în calitate de reprezentant permanent al său în Republica Moldova.

După cum relatează agenţia INFOTAG, Walter Schwimmer, care efectuează în aceste zile o vizită de documentare în Republica Moldova, l-a prezentat pe Jorgen Grunnet în noua sa calitate luni, în cadrul unei şedinţe a Mesei rotunde cu statut permanent a partidelor politice din Moldova.

Potrivit afirmaţiilor sale, Jorgen Grunnet "are deja experienţă de lucru în acest domeniu şi cunoaşte specificul ţărilor în tranziţie". Pînă în prezent, acesta a deţinut postul de reprezentant al secretarului general al CE în Albania.

"Jorgen Grunnet a avut un mare succes, activînd la Tirana (Albania), unde, la fel ca şi în Moldova, au existat mari confruntări între guvern şi opoziţie. De aceea, sînt sigur că va reuşi să contribuie la soluţionarea mai multor probleme cu care se confruntă Republica Moldova", a declarat secretarul general al CE.

Walter Schwimmer a spus că reprezentantul său permanent la Chişinău îşi va începe oficial activitatea peste două-trei săptămîni. Pînă atunci, acesta urmează să pună la punct unele chestiuni ce ţin de fosta sa funcţie.

Jorgen Grunnet a fost numit în funcţie pentru o perioadă de doi ani. Totodată, nu este exclus că, în caz de necesitate, mandatul său în Republica Moldova ar putea fi prelungit.

Mai mulţi observatori politici au remarcat că mandatul lui Jorgen Grunnet va expira, practic, o dată cu mandatul actualului partid de guvernămînt.

Unele persoane oficiale de la Chişinău şi-au exprimat luni, în cadrul întrevederilor cu Walter Schwimmer, satisfacţia vizavi de numirea lui Jorgen Grunnet în acest post. În opinia lor, aflarea acestuia la Chişinău va conduce "la o informare obiectivă a CE despre situaţia din Republica Moldova".

Adaugă comentariu

MAIB promotii